workshop dementie
Wij, medewerkers welzijn en zorghulpen, hebben de workshop dementie mogen volgen. Dit onder begeleiding van Dita. Het was een zeer leerzame cursus waar we verschillende vormen van dementie besproken hebben. Door middel van opdrachten met elkaar en discussie kregen we meer inzicht in de verschillende vormen en het gedrag van de bewoners.

Inzicht in werking brein

Ook heeft Dita verteld hoe de hersens niet naar behoren werken bij mensen met dementie. Zij heeft op een duidelijke manier uitgelegd dat het denkende brein steeds meer aangetast wordt door de dementie, met alle gevolgen van dien. Gelukkig blijft wel het deel van het brein waar de emoties zetelen wel in tact en worden deze emoties steeds meer de “baas” over het gedrag van de bewoner. Om het makkelijk te onthouden kan je het ezelsbruggetje de vier BBBB “S gebruiken deze staan voor BOOS, BLIJ, BEDROEFD EN BANG.

Meer besef

Wij beseffen nu veel meer dat wij met zijn allen heel veel invloed hebben op het gedrag en veilig voelen van de bewoners. Daar zijn wij met elkaar verantwoordelijk voor, want de bewoner kan met zijn beschadigde denkende brein niet zelf voor zijn veilige gevoel zorgen. We zijn goed aan het denken gezet, het was een zeer interessante en leerzame cursus. Waarbij we veel met elkaar hebben gedeeld en ook veel hebben gelachen. Bedankt Dita hiervoor.

Medewerkers welzijn en zorghulpen.

Geef een antwoord