Zelfstandig wonen bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Zelfstandig wonen bij de Zevenster

Wordt thuis wonen steeds moeilijker? Of heeft u graag altijd direct professionele zorg bij u in de buurt? Maar wilt u wel graag zelfstandig blijven wonen? Dat kan bij de Zevenster! U heeft alle vrijheid en privacy in uw eigen kamer. U bent geheel zelfstandig, maar kunt wel – als dat nodig – is dag en nacht een beroep doen op onze professionele verzorgers. Ook bieden we diverse arrangementen aan, zodat u de individuele zorg waar u eventueel behoefte aan heeft zelf kunt bepalen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde zorgdiensten, maaltijden, schoonmaak, was, strijk en en deelname aan activiteiten. U kunt alleen of met uw partner bij ons komen wonen.

Uw eigen studioappartement

Uw kamer bestaat uit een zit-/slaapkamer een douche- en toiletruimte. In de douche/toiletruimte zijn op diverse plaatsen armsteunen aangebracht en is er een douchestoel aanwezig. Uw kamer is daarnaast standaard voorzien een hoog-laagbed, hang-legkast en een nachtkastje. Om u snel thuis en vertrouwd te voelen van uw familielid, kunt u het appartement verder geheel naar eigen smaak met meubels en spullen in te richten. U mag de wanden van de kamer ook zelf op (laten) knappen. Granollen, stucen en vinylbehang zijn alleen niet toegestaan. Om vallen te voorkomen adviseren wij om geen losse kleedjes neer te leggen en om snoeren en draden veilig te bevestigen. Het ophangen van schilderijen, klok, kapstok etc. gebeurt in overleg met onze technische dienst.

Zelfstandig wonen bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Als u zorg nodig heeft

Als u zelfstandig bij ons woont en u krijgt gaandeweg behoefte aan zorg, dan kunt u dit eenvoudig regelen met het Volledig Pakket Thuis (VPT) of het Modulair Pakket (Thuis).

Het Volledig Pakket Thuis (VPT)

Met het VPT-pakket ontvangt u alle benodigde zorg in uw appartement in de Zevenster. Deze zorg kan bestaan uit:

  • Verpleging
  • Persoonlijke verzorging
  • Begeleiding (individueel en/of dagbesteding)
  • Gespecialiseerde behandeling
  • Vervoer naar een behandeling en/of dagbesteding
  • Maaltijden
  • Hulp bij het huishouden

Bij het VPT-pakket ontvangt u alle zorg van de Zevenster, u heeft dus één aanspreekpunt. Welke zorg u uiteindelijk ontvangt, hangt af van uw zorgprofiel. Hierin staat aangegeven welke zorg u nodig heeft.

Het Modulair Pakket Thuis (MPT)

Zoals de naam al aangeeft, kunt u bij dit pakket keuzes maken uit onderdelen van het VPT-pakket. U kiest zelf voor welke onderdelen van het zorgpakket u zorg van de Zevenster wilt ontvangen. Zo kunt u bijvoorbeeld bepaalde zorg uitsluiten omdat u deze zorg zelf wilt inkopen met bijvoorbeeld uw persoonsgebonden budget (PGB). Bij het Modulair Pakket Thuis kunt u er dus voor kiezen om alle zorg niet van één maar van meerdere zorgverleners te ontvangen. In dit geval werken de diverse zorgverleners samen. De regie is hierbij altijd in handen van u als zorgvrager of – wanneer u daar voor gekozen heeft – bij uw vertegenwoordiger.

U en de Zevenster

Bij de Zevenster mag de mens uniek zijn. Bij ons draait de zorg namelijk om mensen: onze bewoners, onze thuiszorgcliënten, zijn/haar familie en/of mantelzorger, onze vrijwilligers en natuurlijk ons zorgpersoneel. Aandacht, jezelf mogen zijn, een goede verzorging en goede communicatie met de familie en/of mantelzorgers, dat is waar het bij ons om gaat. Net als een band en vertrouwen met elkaar opbouwen. Hoe we dat doen? Door het bieden van individuele begeleiding met oog voor uw achtergrond en uw eigen normen en waarden.

Daarom leren wij u ook graag eerst kennen voordat u bij ons komt wonen. In een persoonlijk gesprek met u en uw mantelzorgers en/of familie bespreken we uw persoonlijke wensen en uw leefritme. Alles is gericht op uw persoonlijkheid en uw eigen gewoontes. Vroeg opstaan of juist uitslapen? Welke hobby’s heeft u? Wat vindt u leuk of wat nou juist helemaal niet? Als we alles over u inzichtelijk hebben, kunnen we daar rekening mee houden en samen met u naar de mogelijkheden zoeken.

Welzijn

Het welzijn van onze bewoners is erg belangrijk voor ons. Daarom worden er meerdere activiteiten georganiseerd. Zo zijn we onlangs met paard en wagen door Zevenhuizen getrokken en gaan we op de donderdagochtend gezamenlijk naar de markt. Maar we eten ook poffertjes met elkaar en maken dingen met elkaar tijdens workshops. Daarnaast hebben we diverse faciliteiten in huis om het onze bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kapper en een pedicure, maar ook 1ste lijnszorg zoals een tandarts en een fysiotherapeut.

Woonprocedure

U kunt zich via onze maatschappelijk werker Dita Versteeg aanmelden. U kunt Dita telefonisch bereiken op 0180 – 637 286. Of vul hier uw gegevens in, wij nemen vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, zodat onze zorgverlening altijd precies bij uw wensen past.

[si-contact-form form=’1′]