logeerkamer - Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Logeerkamer (respijtzorg) bij de Zevenster

Alleen mogelijk bij lichamelijke aandoeningen, niet bij dementie

Elke dag zorgen er in Nederland ruim drie miljoen mensen voor hun chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, vriend of buur. Deze zorg kan jarenlang duren en wordt vaak vanuit een persoonlijke relatie gegeven. Maar langdurig zorgen voor zieke familieleden of vrienden kan intensief zijn, vooral naast een baan en een eigen gezin. Wie mantelzorger is, loopt het risico dat alle aandacht altijd is gericht op de zorg voor een ander, waardoor overbelasting op de loer ligt. Daarom is het belangrijk dat u als mantelzorger ook tijd voor uzelf overhoudt. Het is gewoon fijn om soms even te kunnen bijtanken, bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg of een vakantie. Maar wie vertrouwt u tijdens uw afwezigheid de zorg voor uw dierbare toe? Onze logeerkamer biedt uitkomst!

Verzorgd logeren

De druk op mantelzorgers is groot. Als zij even op adem moeten komen of zelf ziek zijn, kunnen zij hun dierbare bij ons laten logeren. Met de logeerkamer kunt u met een gerust hart de zorg voor uw dierbare tijdelijk overdragen aan onze professionele krachten. De logé kan gewoon met alles meedraaien. Deelnemen aan de dagactiviteiten, gebruikmaken van de huiskamer, mee-eten, alles.

Men heeft per jaar recht op 156 logeerdagen. Dat zijn er gemiddeld drie per week. Men mag die dagen opsparen om langer dan een week te kunnen logeren, zodat u bijvoorbeeld drie weken op vakantie kunt. Als men na 1 oktober een zorgindicatie krijgt, dan heeft men dat jaar nog recht op 39 logeerdagen. Voor de vergoeding van het verblijf bestaan veel mogelijkheden. Er kan een beroep worden gedaan op de zorgverzekeraar, de Wlz (Wet langdurige zorg), de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of het PGB (persoonsgebonden budget).

Meer weten?

Wilt u meer weten over de zorgverlening van de Zevenster? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek of een rondleiding. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, zodat onze zorg altijd precies bij uw wensen past.