Wonen met een lichamelijke beperking - Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Wonen met verpleeghuiszorg bij een lichamelijke beperking

Als thuis wonen niet meer mogelijk is, dan kan de Zevenster u verpleeghuiszorg bieden. Wij hebben ruimte voor maximaal 16 bewoners met een chronische lichamelijke aandoening. Deze zorg wordt wisselend in het zorggedeelte gegeven, er is geen aparte afdeling. Dit biedt als voordeel dat u in principe niet intern hoeft te verhuizen als u meer zorg nodig heeft. Ook hebben wij één echtparenkamer, u kunt hier gebruik van maken als één van de twee partners voor de juiste ZZP geïndiceerd is. Als u bij ons komt wonen, wordt uw gezondheid gemonitord door een specialist in ouderengeneeskunde (en dus niet meer door uw huisarts). Deze zorg bieden wij gezamenlijk aan met onze behandeldiensten. Dit betekent dat wij – indien nodig – ook een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een maatschappelijk werker, een psycholoog, een logopedist, diëtiste, tandarts en pedicure kunnen inschakelen.

Gezamenlijke huiskamer - Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Gezamenlijke huiskamer

Onze bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden en kunnen onder begeleiding zelf hun dagelijks leven inrichten. In de huiskamer kan er samen gegeten worden en er vinden activiteiten plaats als gezellig met elkaar ontbijten, koffie drinken, de warme maaltijd gebruiken, de krant bespreken, sjoelen, lekker om de sfeerhaard zitten of meedoen aan een spel. Het kan allemaal, maar niks moet en alles mag!

Uw eigen kamer

Bij de Zevenster heeft iedere bewoner een eigen kamer. En een eigen badkamer! Zo kunnen we u een stuk privacy bieden. De kamer kan geheel naar eigen smaak ingericht worden, zodat u uw eigen vertrouwde spullen om u heen heeft en u zich bij ons thuis kunt voelen.

Impressie kamers

Hieronder vindt u een sfeerimpressie van onze kamers. Omdat een gedeelte van onze kamers inmiddels gerenoveerd is, ziet u 2 verschillende kamers. De oudere kamers hebben nog een keukenblokje en een kleinere badkamer. In de gerenoveerde kamers is het keukenblokje komen te vervallen en is de badkamer groter. U kunt bij uw inschrijving helaas geen voorkeur voor het type kamer doorgeven. Als u op de foto’s klikt, ziet u een grotere weergave. Een plattegrond van de kamer met de afmetingen kunt u hier downloaden.

U en de Zevenster

Bij de Zevenster mag u als mens uniek zijn. Bij ons draait de zorg om mensen: onze bewoners, onze thuiszorgvragers, zijn/haar familie en/of mantelzorger, onze vrijwilligers en natuurlijk onze medewerkers. Aandacht, jezelf mogen zijn, een goede verzorging en goede communicatie met de familie en/of mantelzorgers, dat is waar het bij ons om gaat. Net als het met elkaar opbouwen van een band en vertrouwen. Hoe we dat doen? Door het bieden van individuele begeleiding met oog voor uw achtergrond en uw eigen normen en waarden.

Daarom leren wij u ook graag eerst kennen, voordat u bij ons komt wonen. In een persoonlijk gesprek met u en uw mantelzorgers en/of familie bespreken we uw persoonlijke wensen en uw leefritme. Alles is gericht op uw persoonlijkheid en uw eigen gewoontes. Vroeg opstaan of juist uitslapen? Welke hobby’s heeft u? Wat vindt u leuk of wat nou juist helemaal niet? Als we alles over u inzichtelijk hebben, kunnen we daar rekening mee houden en samen naar de mogelijkheden zoeken.

Welzijn

Het welzijn van onze bewoners is erg belangrijk voor ons. Daarom worden er meerdere activiteiten georganiseerd. Zo gaan we op de donderdagochtend gezamenlijk naar de markt, eten we poffertjes met elkaar en maken we samen dingen tijdens workshops. Daarnaast hebben we diverse faciliteiten in huis om het onze bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Woonprocedure

U kunt zich via onze maatschappelijk werker of teamleider Somatiek aanmelden. Om bij ons te kunnen komen wonen, heeft u een zorgindicatie nodig van minimaal ZZP6 of ZZP8. Vanuit het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) komt men bij u langs om de indicatie vast te stellen, waarna u op de wachtlijst wordt geplaatst. Zodra er een kamer voor u beschikbaar is, wordt u door onze maatschappelijk werker benaderd. Zij geeft u ook verdere informatie over het verloop van de procedure. Meer informatie over de zorgindicaties vindt u op de website van het CIZ.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de zorgverlening van de Zevenster? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek of een rondleiding. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, zodat onze zorg altijd precies bij uw wensen past.