Faciliteiten van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

De faciliteiten van de Zevenster

Voor het gemak van onze bewoners, beschikt de Zevenster over veel faciliteiten om het wonen bij ons zo aangenaam mogelijk te maken. Van kapper tot wasverzorging en van zaalhuur tot een rolstoelbus. Op deze pagina hebben we alle bijzonderheden van onze faciliteiten voor u op een rijtje gezet. En heeft u ergens nog vragen over? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

1ste lijnszorg

eerste lijnszorg bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Binnen de Zevenster kunnen wij u ook diverse soorten eerstelijnszorg aanbieden, zoals:

• Huisarts en een Specialist Ouderengeneeskunde
• Een fysiotherapeut
• Een tandarts
• Een ergotherapeut
• Een logopedist
•  Een diëtiste
• Een pedicure

De fysiotherapeut, tandarts en pedicure hebben een praktijk binnen de Zevenster. Als een bewoner niet zelfstandig naar de praktijk kan, dan zorgen wij ervoor dat hij/zij gebracht en gehaald wordt.

Informatie
Neem voor meer informatie neemt u contact op met onze maatschappelijk werker via telefoonnummer (0180) 637 286 (maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag van 09.30 tot 18 uur).

Kapper

Kapsalon van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Op de eerste verdieping in de Zevenster bevindt zich Kapsalon Patries. Bewoners van de Zevenster en inwoners van Zevenhuizen kunnen bij Patries terecht. Als een bewoner niet zelfstandig naar de kapsalon kan, dan zorgen wij ervoor dat hij/zij gebracht en gehaald wordt.

Openingstijden

Maandag: 09.00 – 17.30 uur
Dinsdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: 08.30 – 17.30 uur
Donderdag: 08.30 – 21.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 08.00 – 13.00 uur

Tussen 12.30 en 13.00 uur en 18.00 en 18.30 uur is Patries gesloten i.v.m. eetpauze.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kapsalon Patries via telefoonnummer (0180) 63 72 31 of bezoek de kapsalon tijdens openingstijden.

Wasverzorging

wasverzorging Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Alle kleding van de bewoners kan door de Zevenster gewassen worden. Het duurt gemiddeld 1,5 week voordat de was gewassen en gestreken is. Indien de bewoner zelf, of de familie, alle kleding of een deel van de kleding wil wassen, dan kan dat natuurlijk ook. Alle kleding moet gemerkt zijn, ook als men zelf wast. Zodat als wasgoed dat u zelf wilde wassen toch per abuis in de waszak terechtkomt, wij die was kunnen achterhalen. Het merken van kleding kan eventueel door de Zevenster verzorgd worden tegen een éénmalige vergoeding.

Linnengoed, handdoeken en theedoeken worden door het huis verstrekt en gewassen. De Zevenster biedt geen stomerij of chemisch reinigen service. Zie voor alle kosten de tarievenlijst.

Restaurant

De Zevenster beschikt over een eigen gezellig restaurant. Het restaurant is overdag geopend voor een kopje koffie of thee. En tussen de middag, van 12.00 uur tot 13.30 uur, kunnen bewoners, bezoekers, personeel maar ook inwoners van Zevenhuizen en omstreken, genieten van een lekkere lunch. Eigenlijk is gewoonweg iedereen van harte welkom om met ons een hapje mee te eten. De lunchkaart biedt in ieder geval meer dan genoeg keuze. Eet smakelijk!

GHZ Regiobus

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft 100% elektrische bus om patiënten uit de regio op werkdagen naar het ziekenhuis en weer terug naar huis. De GHZ Regiobus is gratis voor patiënten en één familielid of vriend. De halte van deze Regiobus bevindt zich voor de Zevenster. De afsprakenkaart van het GHZ geldt als vervoersbewijs, neem deze dus mee!

Op de website van het Groene Hart Ziekenhuis kunt u de dienstregeling raadplegen.

Rolstoelbus

Speciaal voor het dagelijks vervoer van de cliënten van de dagbesteding heeft de Zevenster een aangepaste rolstoelbus. Ook voor de bewoners van de Zevenster staat de bus bij speciale activiteiten ter beschikking. Indien gewenst kan de bus, uitsluitend met chauffeur, verhuurd worden voor ritten ten behoeve van de bewoners of ouderen vanuit Zevenhuizen. Voor meer informatie neemt u contact op met de teamleider dagbesteding of de afdeling interne service via telefoonnummer (0180) 637 285.

Bibliotheek

Onze bibliotheek- Ons restaurant - Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

In ons restaurant hebben we in een knusse hoek een kleine bibliotheek ingericht. In lekkere fauteuils kunt u bij de haard op uw gemak een heerlijk boek lezen. Op donderdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur is er een medewerkster van de bibliotheek Zevenhuizen aanwezig die de collectie boeken, waaronder natuurlijk ook grootletter boeken, beheert. Er zijn geen kosten verbonden aan het lenen van deze bibliotheekboeken.

Informatie
Bezoek voor meer informatie de bibliotheek tijdens openingstijden. De medewerksters staan u graag te woord.

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Woont u in de omgeving van de Zevenster en bent u zelf niet meer in staat een maaltijd te verzorgen? Maak dan gebruik van de Tafeltje-dekje service van de Zevenster. Onze vrijwilligers brengen dan 7 dagen per week tussen de middag een thuismaaltijd bij u aan huis. Zie voor de kosten per maaltijd de tarievenlijst.

Bestellen
Als u een thuismaaltijd wilt bestellen dan kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer (0180) 637 160.

Computeren

computerles bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

In de Zevenster is een computerruimte ingericht. Hier kunnen onze bewoners, bewoners van de aanleunwoningen en senioren uit de directe omgeving gratis gebruik maken van de beschikbare computers. Enthousiaste vrijwilligers zijn aanwezig om u wegwijs te maken en te helpen waar dat nodig is.

De computerruimte bevindt zich op de 1e verdieping en is geopend op maandag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en op de woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Iets te vieren? Zaalhuur en catering

De Zevenster beschikt over 2 zalen op de 1ste verdieping. Deze zalen kunnen gehuurd worden voor bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag of jubileum. Het maximale aantal personen van Zaal 1 en 2 bedraagt 40. Het is echter ook mogelijk om één zaal te huren, maximaal 20 personen. Bewoners van de Zevenster krijgen 50% korting op de huurprijs. In overleg met de Zevenster kunt u een cateraar inhuren voor de hapjes en drankjes.

In ons restaurant op de begane grond (maximaal 90 personen) is het mogelijk om de catering voor een feest in zijn geheel te laten verzorgen.

Informatie
Voor meer informatie of voor het maken van een reservering kunt u contact opnemen met de afdeling interne service via telefoonnummer (0180) 637 285.

Telefoon en overig

Overige diensten bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Bij de Zevenster kan de kamer van de bewoner voorzien worden van een telefoon- en televisieaansluiting. Zie voor de kosten de tarievenlijst.

Overig

Indien na het vertrek of overlijden van een bewoner de kamer niet leeggehaald wordt, zijn wij verplicht om de huisraad extern op te laten slaan. Naast de kosten van de externe opslagruimte zijn wij genoodzaakt om een opslag van 10% en afhandelingskosten door te berekenen.

Kerkdienst

Kerkdiensten bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Het is voor bewoners mogelijk om iedere zondagochtend om 10.00 uur een kerkdienst van de Nederlands Hervormde Kerk bij te wonen. De kerkdienst wordt gehouden in Zaal 1 en 2 op de eerste verdieping. Als een bewoner niet zelfstandig de kerkdienst kan bijwonen, dan kunnen vrijwilligers van de kerk hem/haar komen ophalen en terugbrengen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de contactverzorgende of de teamleider via telefoonnummer (0180) 63 71 11.

Tarieven

kleinschalig wonen met beginnende dementie - Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Maaltijd – Tafeltje dekje € 7,64

Telefoonabonnement incl. gesprek € 15,89

Televisiesignaal € 14,14

Wasverzorging – bovenkleding € 61,45

Wasverzorging – onderkleding € 40,04

Wasverzorging – totaalpakket € 100,66

Wasverzorging – labelenkleding € 57,19 incl. 250 labels

Meer weten?

Wilt u meer weten over de zorgverlening van de Zevenster? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek of een rondleiding. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, zodat onze zorg altijd precies bij uw wensen past.