De Zevenster: specialist in zorg bij dementie

Merkt u dat uw geheugen achteruitgaat, gedraagt u zich soms anders of vergeet u soms dingen? De vergeetachtigheid kan bij uw leeftijd horen, dat overkomt ons allemaal als we ouder worden. Als u echter vermoedt dat het om beginnende dementie gaat, dan kunt u het beste een afspraak met uw huisarts maken. Het vaststellen van de diagnose alzheimer of een andere vorm van dementie begint namelijk met een bezoek aan de huisarts.

Een op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie vrouwen krijgt tijdens haar leven dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Boven de 90 jaar heeft maar liefst 40 procent van de mensen een vorm van dementie. Maar ook op jongere leeftijd kunnen mensen dementie krijgen. Naar schatting zijn er in Nederland 12.000 mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar. In totaal zijn er in Nederland op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie.

Als bij u de diagnose dementie is vastgesteld, dan bent u bij de Zevenster verzekerd van professionele zorg die bij u past. Wij bieden diverse soorten zorg voor mensen met dementie. Zoals in de vorm van kleinschalig wonen in ons verpleeghuis. Wilt u liever thuis blijven wonen en heeft u een complexe zorgvraag waarbij meer dan gewone thuiszorg nodig is? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden meerdere vormen van zorg bij u aan huis, zoals het Volledig Pakket Thuis of het Modulair Pakket Thuis. Daarnaast bieden wij dagbesteding voor mensen met dementie. Hiermee helpen wij u meer ritme in uw dag te krijgen en ondersteunen wij hiermee uw mantelzorger. Tot slot kunnen wij ook voor noodopvang in ons verpleeghuishuis zorgen, bijvoorbeeld bij het wegvallen van de mantelzorger door overbelasting of door een acute verandering in uw ziektebeeld. En om de mantelzorger tijdelijk te kunnen ontlasten, hebben we tevens een logeerkamer (respijtzorg) tot onze beschikking.

Lees meer over dementie en het zorgaanbod van de Zevenster

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Zevenster of wilt u graag een persoonlijk gesprek en een rondleiding? Neem dan contact op met Dita Versteeg, onze maatschappelijk werker. U kunt Dita telefonisch bereiken op  0180 – 637 286. Of vul hier uw gegevens in, wij nemen vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak. In het gesprek bespreken wij uw wensen en behoeftes en zoeken we samen naar de mogelijkheden.

[si-contact-form form=’1′]