Wonen bij de Zevenster met alle persoonlijke zorg die u nodig heeft

Heeft u alles geprobeerd, maar lukt thuis wonen niet meer? De Zevenster is een kleinschalig centrum voor ouderenzorg, die ook verpleeghuiszorg biedt. Bij ons vindt u een warme, veilige omgeving als u intensieve verzorging, verpleging of revalidatie nodig heeft. Wij bieden zorg op basis van individuele begeleiding, met oog voor uw achtergrond en uw eigen normen en waarden. Zorg op maat dus. Alles is gericht op uw persoonlijkheid en uw eigen gewoontes. Samen kijken we wat u zelf kunt en wilt, en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Kleinschalig wonen/verpleeghuiszorg bij dementie

Merkt u dat uw geheugen achteruitgaat of gedraagt u zich soms anders? Vergeetachtigheid kan bij uw leeftijd horen, dat overkomt ons allemaal als we ouder worden. Als u echter vermoedt dat het om beginnende dementie gaat, dan kunt u het beste een afspraak met uw huisarts maken. Het vaststellen van de diagnose alzheimer of een andere vorm van dementie begint namelijk met een bezoek aan de huisarts.

Een op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie vrouwen krijgt tijdens haar leven dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Boven de 90 jaar heeft maar liefst 40 procent van de mensen een vorm van dementie. Maar ook op jongere leeftijd kunnen mensen dementie krijgen. Naar schatting zijn er in Nederland 12.000 mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar. In totaal zijn er in Nederland op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie.

Er zijn diverse vormen van hulp om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Als thuiswonen echter geen optie meer is, bijvoorbeeld door veiligheidsrisico’s, dan kunt u bij de Zevenster kleinschalig komen wonen met verpleeghuiszorg die geheel afgestemd is op uw wensen en behoeften.

Lees meer over kleinschalig wonen met verpleeghuiszorg bij dementie

Wonen met verpleeghuiszorg bij een lichamelijke beperking

Ouderdom komt met gebreken, althans dat is het gezegde. Slechter horen of zien, moeilijker lopen of minder uithoudingsvermogen zijn veelgehoorde klachten als men ouder wordt. Daarnaast zijn er andere veelvoorkomende ouderdomsaandoeningen die ervoor kunnen zorgen dat men chronisch ziek wordt, men spreekt dan van een lichamelijke of somatische aandoening. Voorbeelden zijn de ziekte van Parkinson, een beroerte, artrose en een chronische longaandoening (COPD). Bovendien kunnen ouderen vaak van meerdere aandoeningen tegelijk last hebben. Naast medische zorg is vaak extra hulp nodig. Bijvoorbeeld voor de huishouding, het gezin, de eigen verzorging en verpleging of aanpassingen in huis.

Er kan echter een tijd komen dat u moet concluderen dat thuis wonen niet meer lukt. Bij de Zevenster kunt u komen wonen met verpleeghuiszorg afgestemd op uw lichamelijke beperking.

Lees meer over wonen met verpleeghuiszorg bij een lichamelijke beperking

Overig zorgaanbod van de Zevenster

Er kunnen situaties ontstaan waardoor u (tijdelijk) extra zorg nodig heeft. Wanneer u tijdelijk (ongeplande) zorg of verpleging nodig heeft na, bijvoorbeeld na een ongeval of operatie, is een kortdurende opname in ons verpleeghuis mogelijk. En om de mantelzorger tijdelijk te kunnen ontlasten, hebben we ook een logeerkamer tot onze beschikking. Tot slot kunnen mensen die het liefst meer zelfstandig willen blijven wonen, maar toch intensieve zorg nodig hebben, bij ons terecht voor zelfstandig wonen met keuze uit diverse zorgarrangementen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de zorgverlening van de Zevenster? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek of een rondleiding. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, zodat onze zorg altijd precies bij uw wensen past.