Burendag bij de Zevenster

Uw welzijn staat voorop bij de Zevenster

Het welzijn van ouderen vindt de Zevenster erg belangrijk. Niet alleen het welzijn van onze bewoners, maar juist ook het welzijn van alle ouderen in Zevenhuizen en omstreken. Daarom organiseren we veel activiteiten en bieden we verschillende diensten aan om dit welzijn te bevorderen, zoals dagbesteding, maaltijdverzorging en vervoer. Ons inloophuis speelt een belangrijke rol in bevorderen van het welzijn van ouderen in onze directe omgeving. Daarnaast ontwikkelen we diverse initiatieven voor het dagelijkse welzijn van onze bewoners.

Welzijn van onze bewoners

Het welzijn van onze bewoners staat bij ons hoog in het vaandel. Dagelijks zetten onze medewerkers en vrijwilligers zich in voor het welzijn van onze bewoners. Bijvoorbeeld door het stimuleren van meedoen aan activiteiten. Hierbij geldt: alles mag en niks moet. Een aantal voorbeelden van initiatieven om het welzijn van onze bewoners te bevorderen zijn:

De Tovertafel
Door een gift van de Lionsclub heeft de Zevenster een Tovertafel. De Tovertafel is een middel om ouderen in de midden- en late stadia van dementie op een speelse manier in beweging te brengen. Vanuit een kastje aan het plafond worden beelden op de tafel geprojecteerd, die weer reageren op handbewegingen. Elke week is de tovertafel op een andere woning en kunnen bewoners met medewerkers, familieleden en vrijwilligers genieten van de activiteitenprojecties van de tovertafel.

De BrainTrainerPlus
Dankzij diverse initiatieven zijn wij in het bezit van een BrainTrainerPlus! Dit systeem stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie of Alzheimer. En dat geeft meer plezier en dus ook ontspanning. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar er kan ook samen met u en andere familieleden een familieboek of een quiz gemaakt worden. Op die manier wordt het contact makkelijker en intensiever.

Culturele activiteiten
Regelmatig organiseren we ook culturele activiteiten, zoals uitstapjes naar bijvoorbeeld een winkelcentrum, kerstmarkt of een tentoonstelling. En één keer per maand kunt u in onze grote zaal genieten van een ontspannen avond met muziek en/of toneel.

Duofiets
Bewoners en klanten van onze thuiszorg kunnen gratis gebruik maken van onze duofiets met trapondersteuning. Daarnaast kunnen ouderen in Zevenhuizen tegen een kleine vergoeding van €7,50 euro per 1,5 uur ook de duofiets lenen. U kunt de duofiets hier online reserveren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de zorgverlening van de Zevenster? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek of een rondleiding. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, zodat onze zorg altijd precies bij uw wensen past.