Het Volledig Pakket Thuis van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Volledige zorg van de Zevenster bij u thuis

Heeft u intensieve zorg nodig, maar blijft u het liefste thuis wonen? En wilt u dat één zorginstelling alle zorg bij u aan huis levert? Dat kan met het Volledig Pakket Thuis (VPT). Met het VPT-pakket ontvangt u thuis dezelfde zorg als in ons verpleeghuis. Bij het VPT-pakket horen ook (nacht)toezicht en bescherming, maaltijden verstrekken, huishoudelijke verzorging en recreatieve activiteiten. Ook alarmopvolging is een onderdeel van dit pakket. U krijgt dus alle zorg die u nodig heeft gewoon bij u thuis. Om in aanmerking te komen voor het VPT-pakket moet u een voortdurende en blijvende behoefte hebben aan permanent toezicht en 24 uur per dag zorg in de buurt. Het CIZ stelt hier een indicatie voor vast.

Alle zorg van één organisatie

Groot voordeel van het Volledig Pakket Thuis is dat alle zorg door één organisatie wordt geleverd en u dus één aanspreekpunt heeft. U heeft dus alles in één hand en ontvangt alle benodigde zorg van de Zevenster thuis in uw vertrouwde omgeving, denk bijvoorbeeld aan:

  • Verpleging
  • Persoonlijke verzorging
  • Begeleiding (individueel en/of dagbesteding)
  • Gespecialiseerde behandeling
  • Vervoer naar een behandeling en/of dagbesteding
  • Maaltijden
  • Hulp bij het huishouden
  • Logeren in de Zevenster – logeeropvang – om een mantelzorger tijdelijk rust te geven

Welke zorg u uiteindelijk ontvangt, hangt af van uw zorgprofiel. Hierin staat aangegeven welke zorg u nodig heeft.

Naast het Volledig Pakket Thuis, bestaat er ook het Modulaire Pakket Thuis (MPT). Er zijn 2 verschillen tussen beide pakketten:

  • Waar het Modulaire Pakket Thuis kan worden gecombineerd met een persoonsgebonden budget (PGB), kan dat bij het VPT-pakket niet
  • Waar bij het VPT-pakket alle zorg door één zorgaanbieder bij u thuis wordt geleverd, kunt u bij het MPT-pakket ervoor kiezen om de diverse soorten zorg die u nodig heeft door verschillende aanbieders te laten leveren

Hoe werkt het?

Om van het VPT-pakket gebruik te kunnen maken heeft u een geldige Wlz-indicatie nodig. Hiervoor verwijzen wij u naar uw huisarts. Met deze indicatie kunt u contact met ons opnemen en richten wij de zorg in overleg met u verder in.

Voor de zorgverlening betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Bij beide pakketten betaalt u altijd de lage eigen bijdrage terwijl als u bij ons komt wonen u alleen de eerste 6 maanden de lage eigen bijdrage betaalt en daarna de hoge bijdrage. De pakketten zijn dus financieel voordeliger voor u. De hoogte van de eigen bijdrage is altijd afhankelijk van uw financiële gegevens. U kunt een indicatie van uw eigen bijdrage berekenen op https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp.

Kwaliteit bij de Zevenster

Bij de Zevenster werken we dagelijks aan onze kwaliteit. Op een aantal manieren bewaken we de kwaliteit van onze zorg. Wij hebben bijvoorbeeld in richtlijnen en protocollen vastgelegd hoe te handelen in bepaalde situaties. De Zevenster is in het bezit van het HKZ kwaliteitscertifaat. Wij zijn trots op dit keurmerk dat laat zien dat wij serieus werk maken van de kwaliteit van onze zorg en dat we voldoen aan de gestelde eisen.

Op de website van ZorgkaartNederland vindt u recensies over de Thuiszorg van de Zevenster. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. Wij nodigen u graag uit om op de website van ZorgkaartNederland uw ervaring met Thuiszorg van de Zevenster te delen. U helpt ons om onze kwaliteit te behouden of te verbeteren en u helpt anderen bij het kiezen tussen verschillende zorgaanbieders.

Meer weten over het Volledig Pakket Thuis?

Wilt u meer informatie of wilt u graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Dita Versteeg, onze maatschappelijk werker. U kunt Dita telefonisch bereiken op 0180 – 637 286. Of vul hier uw gegevens in, wij nemen vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is zodat onze ondersteuning altijd precies bij uw wensen past.

[si-contact-form form=’1′]