Thuiszorg

Thuiszorg bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Thuiszorg van de Zevenster

Natuurlijk blijft u het liefst zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Gewoon lekker vertrouwd in uw eigen omgeving. Eventueel met wat hulp van uw familie, vrienden of buren voor dingen die uzelf wat minder gemakkelijk af gaan. Zoals klusjes in huis of het halen van boodschappen. Maar soms kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken bij uw medische zorg of persoonlijke verzorging. Zoals hulp bij het innemen van uw medicijnen of bij het douchen. Wij helpen u graag verder, gewoon bij u thuis.

Waar kunnen wij u mee helpen?

De professionele medewerkers van ons thuiszorgteam helpen u graag als het u (tijdelijk) niet lukt om bijvoorbeeld zelf te douchen of uw medicijnen in te nemen of als u specifieke verpleging nodig heeft. Onze verzorgenden en verpleegkundigen kunnen u op verschillende gebieden thuiszorg bieden, zoals bij:

  • Lichamelijke verzorging
  • Het geven van medicijnen en injecties
  • Verpleegkundige handelingen, zoals wondverzorging
  • Zwachtelen en het aan- en uitrekken van steunkousen
  • Het verwarmen van maaltijden
  • Adviseren over hulpmiddelen, aanpassingen in uw huis
  • Het opnieuw aanleren van vaardigheden
  • Specifieke (pallitatieve) zorg in de laatste levensfase
  • Dementie- en diabeteszorg

Heeft u meer intensieve zorg nodig? Met ons Volledig Pakket Thuis of met het Modulair Pakket Thuis ontvangt u thuis dezelfde zorg als in ons verpleeghuis.

Ons thuiszorgteam

Onze thuiszorg wordt geboden door een compact en hecht team, hierdoor kunnen wij onze cliënten een vast gezicht bieden. Dagelijks worden er door het thuiszorgteam verschillende routes gereden. Hierbij maken we gebruik van onze thuiszorgauto, dit zorgt ervoor dat ons team zeer flexibel is. Er kan dan namelijk van de route worden afgeweken als er sprake is van veranderende omstandigheden bij een zorgvrager.

Alle zorg die wordt aangeboden is gebaseerd op individuele begeleiding en op uw wensen en behoeften. Daarbij wordt altijd naar oplossingen en mogelijkheden gezocht. Eén keer per 6 weken sluiten wij aan bij het huisartsenoverleg. Hierdoor blijven de lijnen kort en kunnen wij voor onze zorgvragers sneller een oplossing vinden.

Werkgebied

Onze verzorgenden en verpleegkundigen bieden u zorg op maat in Zevenhuizen en de omringende plaatsen van de gemeente Zuidplas, zoals Moerkapelle, Nesselande, Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht.

Advies en behandeling

Per 1 januari 2015 is verpleging en verzorging thuis onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico. Voor verpleging en verzorging bij u thuis heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. U heeft wel een indicatie nodig van een wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige bespreekt met u wat u zelf nog kunt, waar uw mantelzorger, familie of buren u bij kunnen helpen en welke verpleging en verzorging nodig is om langer thuis te kunnen blijven wonen. De wijkverpleegkundige helpt u dus om uw zorg te regelen, samen met uw familie of vrienden. Ook stemt de wijkverpleegkundige af met andere hulpverleners. Bijvoorbeeld de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijk werker. Alle afspraken legt de wijkverpleegkundige samen met u vast in een zorgplan.

Klanttevredenheid

Bij de Zevenster werken we dagelijks aan onze kwaliteit. Op een aantal manieren bewaken we de kwaliteit van onze zorg. Wij hebben bijvoorbeeld in richtlijnen en protocollen vastgelegd hoe te handelen in bepaalde situaties. De Zevenster is in het bezit van het HKZ kwaliteitscertifaat. Wij zijn trots op dit keurmerk dat laat zien dat wij serieus werk maken van de kwaliteit van onze zorg en dat we voldoen aan de gestelde eisen.

 

De medewerkers zijn altijd op tijd, zoals afgesproken. Het overleggen over afspraken gaat heel soepel. De medewerkers reageren prima als zij iets signaleren. Zij zijn vriendelijk en doen de dingen die ik vraag. Zij herkennen mijn patroon en stappen daar in, dat vind ik heel prettig. Ik vind dat zij heel rustig en correct vanuit hun situatie hun werk doen. Er komt een vast team van drie personen, één daarvan komt het vaakst, dit vind ik prettig en vertrouwd.

 

Op de website van ZorgkaartNederland vindt u meer recensies over de Thuiszorg van de Zevenster. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. Wij nodigen u graag uit om op de website van ZorgkaartNederland uw ervaring met Thuiszorg van de Zevenster te delen. U helpt ons om onze kwaliteit te behouden of te verbeteren en u helpt anderen bij het kiezen tussen verschillende zorgaanbieders.

Meer weten over onze thuiszorg?

Wilt u meer informatie over de thuiszorg van de Zevenster of wilt u graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact  op met ons thuiszorgteam. U kunt het team telefonisch bereiken op 0180 – 637 106. Of vul uw gegevens in, wij nemen vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is zodat onze ondersteuning altijd precies bij uw wensen past.

* Graag invullen

Centrum voor Ouderenzorg

Centrum voor Ouderenzorg

Leliestraat 3
2761 HD Zevenhuizen ZH
T: (0180) 63 71 11
E: info@de7ster.nl
F: (0180) 63 40 50

Facebook
Google+

Wilt op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op Social Media!

Steentje bijdragen?

Word vrijwilliger van Verzorgingshuis De Zevenster | Zevenhuizen ZH
werken bij Verzorgingshuis De Zevenster | Zevenhuizen ZH
word vriend van Verzorgingshuis De Zevenster | Zevenhuizen ZH

Onze keurmerken

Onze keurmerken

Aangesloten bij

Aangesloten bij Actiz