Thuis wonen met dementie met thuiszorg van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Thuis kunnen blijven wonen met dementie

Zo lang mogelijk thuis in onze vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen is de grootste wens van ons allemaal. Om aan deze wens te kunnen voldoen bij mensen met (beginnende) dementie biedt het thuiszorgteam van de Zevenster uitkomst. Door de diensten van ons thuiszorgteam is het mogelijk om op een verantwoorde wijze in de eigen vertrouwde thuisomgeving te kunnen blijven wonen. Natuurlijk houden we hierbij altijd een vinger aan de pols met betrekking tot de risico’s en de veiligheid door bijvoorbeeld te adviseren over speciale hulpmiddelen en aanpassingen in uw huis.

Advies en behandeling

Indien u vermoedt dat er sprake is van (beginnende) dementie, dan kunt u het beste een afspraak met de huisarts maken. Het vaststellen van de diagnose alzheimer of een andere vorm van dementie begint namelijk met een bezoek aan de huisarts. De huisarts kan u vervolgens naar ons doorverwijzen. In overleg met u en uw naasten onderzoeken wij welke zorg of begeleiding nodig is, kunnen wij u begeleiden bij het omgaan met dementie en voor u de zorg en ondersteuning afstemmen met verschillende zorgverleners.

Per 1 januari 2015 is verpleging en verzorging thuis onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met u, en eventueel samen met uw arts, welke zorg u precies nodig heeft. Voor verpleging en verzorging heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts of wijkverpleegkundige bespreekt met u wat u nog zelf kunt en welke verpleging en verzorging nodig is. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze zorg. De wijkverpleegkundige helpt u om de zorg te regelen. Samen met uw familie of vrienden en andere professionele zorgverleners. Bijvoorbeeld de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijke werker.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Onze thuiszorg wordt geboden door een compact en hecht team, hierdoor kunnen wij onze cliënten een vast gezicht bieden. Dagelijks worden er verschillende routes door het thuiszorgteam gereden. Hierbij maken we gebruik van onze thuiszorgauto, dit zorgt ervoor dat ons team zeer flexibel is. Er kan dan namelijk van de route worden afgeweken als er sprake is van veranderende omstandigheden bij een zorgvrager.

Alle zorg die wordt aangeboden is gebaseerd op individuele begeleiding en op uw wensen en behoeften. Daarbij wordt altijd naar oplossingen en mogelijkheden gezocht. Eén keer per 6 weken sluiten wij aan bij het huisartsenoverleg. Hierdoor blijven de lijnen kort en kunnen wij voor cliënten sneller een oplossing vinden.

Ons werkgebied

Onze verzorgenden en verpleegkundigen bieden u zorg op maat in Zevenhuizen en de omringende plaatsen van de gemeente Zuidplas, zoals Moerkapelle, Nesselande, Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht.

Klanttevredenheid

Bij de Zevenster werken we dagelijks aan onze kwaliteit. Op een aantal manieren bewaken we de kwaliteit van onze zorg. Wij hebben bijvoorbeeld in richtlijnen en protocollen vastgelegd hoe te handelen in bepaalde situaties. De Zevenster is in het bezit van het HKZ kwaliteitscertifaat. Wij zijn trots op dit keurmerk dat laat zien dat wij serieus werk maken van de kwaliteit van onze zorg en dat we voldoen aan de gestelde eisen.

Op de website van ZorgkaartNederland vindt u recensies over de Thuiszorg van de Zevenster. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. Wij nodigen u graag uit om op de website van ZorgkaartNederland uw ervaring met Thuiszorg van de Zevenster te delen. U helpt ons om onze kwaliteit te behouden of te verbeteren en u helpt anderen bij het kiezen tussen verschillende zorgaanbieders.

Meer weten over onze thuiszorg bij dementie?

Wilt u meer informatie over de thuiszorg van de Zevenster of wilt u graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact  op met ons thuiszorgteam. U kunt het team telefonisch bereiken op 0180 – 637 106. Of vul uw gegevens in, wij nemen vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is zodat onze ondersteuning altijd precies bij uw wensen past.

[si-contact-form form=’2′]