Het Modulair Pakket Thuis van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Gedeeltelijke intensieve zorg van de Zevenster bij u thuis

Heeft u intensieve zorg nodig, maar blijft u het liefste thuis wonen? En wilt u dat meerdere organisaties de benodigde zorg aan u leveren? Dat kan met het Modulair Pakket Thuis (MPT). Met het Modulair Pakket Thuis kiest u welke onderdelen van het zorgpakket u wilt ontvangen. U kunt ook bepaalde zorg niet kiezen. Bijvoorbeeld omdat u zorg zelf wilt inkopen met een persoonsgebonden budget (PGB). Met het MPT-pakket ontvangt u thuis dezelfde zorg en begeleiding als in een verpleeghuis. Om in aanmerking te komen voor het MPT-pakket moet u een Wlz-indicatie hebben, het CIZ stelt deze indicatie vast.

Wat valt er onder het MPT-pakket?

Onder het MPT-pakket vallen diverse soorten zorg, zoals:

  • Verpleging
  • Persoonlijke verzorging
  • Begeleiding (individueel en/of dagbesteding)
  • Gespecialiseerde behandeling
  • Vervoer naar een behandeling en/of dagbesteding
  • Maaltijden
  • Hulp bij het huishouden
  • Logeren bij een zorgorganisatie – logeeropvang – om een mantelzorger tijdelijk rust te geven

Welke zorg u uiteindelijk ontvangt, hangt af van uw zorgprofiel. Hierin staat aangegeven welke zorg u nodig heeft.

Naast het Modulair Pakket Thuis, bestaat er ook het Volledig Pakket Thuis (VPT). Er zijn 2 verschillen tussen beide pakketten:

  • Waar het Modulaire Pakket Thuis kan worden gecombineerd met een persoonsgebonden budget (PGB), kan dat bij het VPT-pakket niet
  • Waar bij het VPT-pakket alle zorg door één zorgaanbieder bij u thuis wordt geleverd, kunt u bij het MPT-pakket ervoor kiezen om de diverse soorten zorg die u nodig heeft door verschillende aanbieders te laten leveren. Voordeel van het VPT-pakket is dat u alle zorg in één hand heeft met één aanspreekpunt

Hoe werkt het?

Om van het MPT-pakket gebruik te kunnen maken heeft u een geldige Wlz-indicatie nodig. Hiervoor verwijzen wij u naar uw huisarts. Met deze indicatie kunt u contact met ons opnemen en richten wij de zorg in overleg met u verder in.

Voor de zorgverlening betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Bij beide pakketten betaalt u altijd de lage eigen bijdrage terwijl als u bij ons komt wonen u alleen de eerste 6 maanden de lage eigen bijdrage betaalt en daarna de hoge bijdrage. De pakketten zijn dus financieel voordeliger voor u. De hoogte van de eigen bijdrage is altijd afhankelijk van uw financiële gegevens. U kunt een indicatie van uw eigen bijdrage berekenen op https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp.

Kwaliteit bij de Zevenster

Bij de Zevenster werken we dagelijks aan onze kwaliteit. Op een aantal manieren bewaken we de kwaliteit van onze zorg. Wij hebben bijvoorbeeld in richtlijnen en protocollen vastgelegd hoe te handelen in bepaalde situaties. De Zevenster is in het bezit van het HKZ kwaliteitscertifaat. Wij zijn trots op dit keurmerk dat laat zien dat wij serieus werk maken van de kwaliteit van onze zorg en dat we voldoen aan de gestelde eisen.

Op de website van ZorgkaartNederland vindt u recensies over de Thuiszorg van de Zevenster. ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. Wij nodigen u graag uit om op de website van ZorgkaartNederland uw ervaring met Thuiszorg van de Zevenster te delen. U helpt ons om onze kwaliteit te behouden of te verbeteren en u helpt anderen bij het kiezen tussen verschillende zorgaanbieders.

Meer weten over het Modulair Pakket Thuis?

Wilt u meer informatie of wilt u graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Dita Versteeg, onze maatschappelijk werker. U kunt Dita telefonisch bereiken op 0180 – 637 286. Of vul hier uw gegevens in, wij nemen vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is zodat onze ondersteuning altijd precies bij uw wensen past.

[si-contact-form form=’1′]