Cursus dementie voor Assistenten Welzijn

Wij, Team Welzijn van de Zevenster, blikken graag nog even terug op de cursus dementie die wij afgelopen zomer hebben gevolgd. De cursus werd op 14 juli en 24 juli 2018 gegeven door onze maatschappelijk werker Dita Versteeg. Deze 2-daagse training werd speciaal georganiseerd voor het team van Assistenten Welzijn die in mei bij de Zevenster aan de slag zijn gegaan. De cursisten waren Imme, Anneke, Nel, Nadine, Jacqueline, Patricia, Astrid, Jaleesa, Petra en Jeanette.

Wat hebben wij geleerd

In de cursus leerden wij dat er verschillende vormen van dementie bestaan, onder andere: Alzheimer, Lewy Body, Vasculaire en Parkinson. Deze vormen werden uitgelegd en besproken. Na het zien van de video ‘Spookstad’ hebben wij met elkaar gediscussieerd. Daarna gingen we een praktijkopdracht doen middels een puzzel. Ook  moesten we een rollenspel spelen en een spel waarbij we met stellingen werkten die voor discussie zorgden. Daarbij leerden wij hoe we met demente ouderen om kunnen gaan door bijvoorbeeld oogcontact te maken, de bewoner aan te raken en rustig met hen te communiceren.

Evaluatie cursus

Aan het eind van de cursus hebben wij het geleerde geëvalueerd met behulp van pamfletten. Deze pamfletten waren voorzien van vragen die wij hebben beantwoord. Daarbij schreven wij ook ons leermoment op.

Hierbij bedanken wij als team Dita voor deze goede en leerzame cursus.

Geef een antwoord