vrijwilliger worden bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk en afwisselend, u geeft ook écht betekenis aan iemands leven. Vrijwilligers zijn in onze samenleving de gouden schakels in de zorg voor ouderen. Vrijwilligers geven nét dat beetje extra aandacht, ondersteuning en gezelligheid, hetgeen de dag van een bewoner of cliënt nog een beetje zonniger kan maken. Dat maakt vrijwilligers onbetaalbaar. Vrijwilligers zijn een waardevolle aanvulling voor medewerkers die de professionele zorg voor hun rekening nemen. In de Zevenster spelen vrijwilligers een onmisbare rol in het dagelijkse reilen en zeilen van ons verzorgingshuis en voor onze thuiszorgcliënten. En we kunnen altijd nog wel wat extra helpende handen gebruiken!

Actuele vrijwilligersvacatures

Momenteel zoeken wij vrijwilligers voor de volgende functies:

Vrijwilligerswerk bij de Zevenster

We zijn er trots op dat zoveel mensen bereid zijn tot vrijwilligerswerk in en buiten ons zorgcentrum. Daarom trakteren wij onze enthousiaste vrijwilligers in ieder geval elk jaar als dank op een gezellig avondje uit tijdens de vrijwilligersavond in de Zevenster!

U kunt op diverse manieren uw steentje bijdragen als vrijwilliger bij de Zevenster. Samen met u bekijken wij hoeveel tijd u aan het vrijwilligerswerk wilt besteden en welke vrijwilligersactiviteit het beste bij u past. Wel verwachten wij dat u – net zoals wij – zo goed mogelijk voor onze zorgvragers zorgt. De kwaliteit van onze vrijwilligers staat daarom bij ons hoog in het vaandel. Onze vrijwilligers moeten dan ook aan een aantal kenmerken voldoen, zoals motivatie, klantvriendelijkheid, enthousiasme en integriteit. We geven u een aantal voorbeelden van vrijwilligerswerk bij de Zevenster:

 • Ondersteuning bieden bij activiteiten
 • Het bezoeken van zorgvragers voor een gesprekje, spelletje of wandeling
 • Helpen bij het wekelijkse uitstapje naar de markt in Zevenhuizen
 • Zorgvragers van de dagopvang vervoeren en begeleiden
 • Ouderen de weg wijzen in het gebruik van de computer
 • De gymruimte in orde maken, bewoners halen en brengen, koffie/thee rondbrengen en opruimen van de ruimte
 • De bewoners voorzien van koffie, bijvoorbeeld in het restaurant of op hun eigen kamer
 • Maaltijden rondbrengen voor Tafeltje Dekje
 • De technische dienst ondersteunen bij materiële klusjes in en om het huis
 • Het verzorgen van de vogels in de volière in onze tuin
 • Fietsen met de Duofiets

Wat kunt u verwachten bij de Zevenster?

Wij zijn zuinig op onze vrijwilligers. Daarom hebben wij voor onze vrijwilligers alles zo goed mogelijk geregeld. Onze vrijwilligerscoördinator coördineert het algehele vrijwilligerswerk van de Zevenster. Daarnaast bieden wij onze vrijwilligers ondersteuning op diverse vlakken.

Coördinatie van de werkzaamheden
Elke groep vrijwilligers heeft een eigen teamleider. De teamleider coördineert de activiteiten voor een bepaalde groep vrijwilligers en zorgt dat de werkzaamheden en activiteiten van de vrijwilligers afgestemd zijn op de behoeften en wensen van de bewoners en de Zevenster. Ook zorgt de teamleider voor een goede onderlinge samenwerking en verstandhouding tussen de vrijwilligers. Met vragen kan de vrijwilliger in eerste instantie bij zijn of haar teamleider terecht. Komen de vrijwilliger en de teamleider er samen niet uit, dan kan contact gezocht worden met de vrijwilligerscoördinator.

Scholing/training
De Zevenster streeft ernaar de kennis van de vrijwilligers ten aanzien van de werkzaamheden op niveau te houden. Vanuit het huis worden hiertoe – indien van toepassing – mogelijkheden aangeboden.

Verzekeringen
Voor vrijwilligers is er een collectieve WA-verzekering. Deze verzekering dekt de schade welke door de vrijwilliger tijdens zijn of haar werkzaamheden voor de Zevenster aan derden is toegebracht. Ook is er voor vrijwilligers een ongevallenverzekering afgesloten. Tot slot is er een auto-inzittenden- ongevallenverzekering voor de privéauto’s van vrijwilligers, voor zover deze gebruikt worden in opdracht en ten behoeve van de Zevenster.

Meer weten?

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij de Zevenster? Neem dan contact op met ons Team Welzijn. Zij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.