Mantelzorg

Mantelzorg bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Mantelzorg in Nederland

Elke dag zorgen in Nederland ruim drie miljoen mensen voor hun chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, vriend of buur. Deze zorg kan jarenlang duren, wordt vaak vanuit een persoonlijke relatie gegeven en als iets vanzelfsprekends gezien. Vaak is er ook geen keus, bijvoorbeeld omdat uw moeder gaat dementeren, uw partner een chronische ziekte krijgt of omdat uw buurvrouw een hersenbloeding krijgt. Mantelzorg kan zwaar worden, zeker als de zorg intensief en langdurig is. Ook kan het combineren van mantelzorg met een baan en/of je eigen gezin vaak lastig zijn.

Mantelzorgers en de Zevenster

Mantelzorgers hebben vaak lang en met veel inzet thuis zorg gegeven. Zij weten wat belangrijk is voor de bewoner, wat zijn/haar gewoonten zijn en wat hij/zij prettig vindt. De inzet en betrokkenheid van u als mantelzorger is voor ons van enorme waarde. Wij willen u graag nauw blijven betrekken bij het leven van uw dierbare en de zorg voor uw naaste graag met u delen.

Mantelzorgers  krijgen bij ons daarom de aandacht die zij verdienen. Zo worden ze altijd in de zorggesprekken betrokken. Verder kunnen mantelzorgers bij ons terecht voor vragen en advies met betrekking tot zorg, welzijn, netwerkondersteuning en begeleiding. Ook zijn mantelzorgers, familie en vrienden van harte welkom om deel te nemen aan het dagelijkse leven van de bewoner. Bijvoorbeeld door ook aan onze activiteiten deel te nemen of door te helpen bij de dagelijkse huishoudelijke bezigheden. Medewerkers, mantelzorger en familie hebben regelmatig contact met elkaar. De mantelzorger maakt met de verzorging afspraken over wie wat doet om het de bewoner naar de zin te maken.

Mantelzorgspreekuur bij de Zevenster

Uit ervaring weten wij dat mantelzorg zwaar kan worden, zeker als de zorg intensief en langdurig is. Ook kan het combineren van mantelzorg met een baan en/of een eigen gezin vaak lastig zijn. Mantelzorgers kunnen snel overbelast raken, moeilijk hun weg vinden in alle regeltjes die er zijn, behoefte hebben aan een luisterend oor en een helpende hand die weg weg wijst. Tijdens het mantelzorgspreekuur kunt u met onze maatschappelijk werker over bepaalde zaken van gedachten wisselen.

Lees meer over het mantelzorgspreekuur bij de Zevenster

Onze logeerkamer (respijtzorg)

De druk op mantelzorgers is groot. Als zij heel even op adem moeten komen, zelf ziek zijn of bijvoorbeeld een weekend weg willen, kunnen zij hun dierbare waarvoor zij zorgen bij ons laten logeren. Met de logeerkamer kunt u met een gerust hart de zorg voor uw dierbare tijdelijk overdragen aan onze professionele krachten. De logé kan gewoon met alles meedraaien. Deelnemen aan de dagactiviteiten, gebruikmaken van de huiskamer, mee-eten, alles. Voor de vergoeding van het verblijf zijn er veel mogelijkheden. Er kan een beroep worden gedaan op de zorgverzekeraar, de Wlz (Wet langdurige zorg), de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of het PGB (persoonsgebonden budget). Zelf betalen is natuurlijk ook mogelijk.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Zevenster of heeft u ondersteuning nodig als mantelzorger? In een persoonlijk gesprek beantwoorden wij graag uw vragen en denken wij graag met u mee over de mogelijkheden. Voor het maken van een afspraak kunt 0180 – 637 286 bellen of vul uw gegevens in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Graag invullen

Nog een ander steentje bijdragen?

word ook vrijwilliger bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster
word ook vriend van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster
kom werken bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Centrum voor Ouderenzorg

Centrum voor Ouderenzorg

Leliestraat 3
2761 HD Zevenhuizen ZH
T: (0180) 63 71 11
E: info@de7ster.nl
F: (0180) 63 40 50

Facebook
Google+

Wilt op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op Social Media!

Steentje bijdragen?

Word vrijwilliger van Verzorgingshuis De Zevenster | Zevenhuizen ZH
werken bij Verzorgingshuis De Zevenster | Zevenhuizen ZH
word vriend van Verzorgingshuis De Zevenster | Zevenhuizen ZH

Onze keurmerken

Onze keurmerken

Aangesloten bij

Aangesloten bij Actiz