Update coronavirus 21 maart 2023

Landelijk is geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan algemene maatregelen toe te passen voor alle luchtweginfecties.

Het specifieke test- en isolatieadvies voor zorgmedewerkers is vervallen. Corona-specifieke adviezen zijn vervangen door generieke adviezen voor personen met luchtwegklachten. Ook zorgmedewerkers hoeven zich niet meer te testen bij klachten.

Daarnaast gelden ook voor onze bewoners nu andere adviezen. Het testen is alleen nog maar in overleg met de medisch behandelaar bij 2 of meer klachten die passen bij Corona zoals: koorts, verkoudheid, kortademigheid, vermoeidheid of algehele malaise.

Sneltesten zijn nu het uitgangspunt bij bewoners. De quarantaineduur van positief geteste bewoners gaat naar maximaal 5 dagen, bewoners kunnen uit quarantaine wanneer zij 24 uur symptoomvrij zijn (48 uur koortsvrij vervalt hierbij).

Wat houdt dit in voor u als naaste en bezoeker? Wij raden u om de algemene hygiëne adviezen voor handhygiëne en hoesten/niezen op te volgen.