Leon de Knegt - Hoofd Interne Service
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze thuiszorgcliënten, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering keer hebben wij een goed gesprek met Leon de Knegt – hoofd Interne Service.

Vertel iets over jezelf

Ik ben Leon de Knegt, 55 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Waddinxveen en in 2008 ben ik in Zoetermeer gaan wonen samen met mijn vrouw en 2 zonen. De eerste is inmiddels de deur uit. Ik ben van huis uit opgegroeid met de harmonie en fanfaremuziek. Mijn vader was dirigent van een drietal orkesten uit de regio. Op mijn achtste ben ik begonnen bij de drumband en later bij het orkest als slagwerker. Op  mijn  30ste  ben ik bastuba gaan spelen wat me vader me nog geleerd heeft. Momenteel speel ik bij harmonie Concordia te Waddinxveen. We hebben verleden jaar opgetreden in de Zevenster wat zeer gewaardeerd werd. Verder rij ik in het weekend fietstourtochten wat voor mij ook een heerlijke ontspanning is.

Hoe lang werk je al bij de Zevenster?

Ik werk 32 jaar in de Zevenster. Ik ben begonnen als Assistent Hoofd huishouding en 5 jaar later  doorgegroeid naar Hoofd van de Huishouding. Deze functie was gericht op de organisatie van de schoonmaak, de inkoop van huishoudelijke artikelen en gedeeltelijk op de voeding. In deze functie maakte ik deel uit van het management team. Tussen 1993- 1995 heb ik een bijscholingscursus facilitaire dienst gevolgd, waarna ik het gebouwbeheer onder me kreeg en mijn functie in Hoofd Facilitaire dienst veranderde. In 1994 -1995 werd de recreatiezaal en de zalen gebouwd en oude ruimtes werden verbouwd. Samen met mevrouw Tiny  Staal – toenmalige directrice – had ik een groot aandeel in de voorbereiding en ontwikkeling hiervan.

Wat is je huidige functie?

Sinds 2005 ben ik werkzaam als hoofd Interne Service. In die functie ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw, de schoonmaak van de algemene ruimtes, voor de linnen voorziening en zaalverhuur. Sinds de reorganisatie zijn ook diverse praktische werkzaamheden bij gekomen, zoals de postverzorging en praktische ondersteuning bij de Technisch Dienst. Ook het keukenteam is erbij gekomen. Verder coördineer ik de BHV.  Al met al een veel omvattende functie die met enige tact georganiseerd moet worden om alles  te kunnen verwezenlijken. Dit maakt voor mij  tevens ook de functie uitdagend.

Wat vind je fijn aan je werk bij de Zevenster?

Dat ik voor mijn gevoel een goed team (huishouding, linnenkamer, keuken, Technische Dienst en vrijwilligers) om me heen heb, waar ik met plezier mee samenwerk. Ook de samenwerking met de Zorg vind ik goed te noemen omdat we uiteindelijk, ondanks de hoge werkdruk, toch begrip en respect voor elkaars werk hebben. Dit is een belangrijk punt wat we niet uit het oog mogen verliezen. En van de bewoners – waar we het uiteindelijk allemaal voor doen – merk ik dat er van hun kant waardering is voor het werk wat je goed doet!

Geef een antwoord