Een goed gesprek met... Joke de Witte - Mantelzorger, Vrijwilliger en lid Cliëntenraad
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze thuiszorgcliënten, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering keer hebben wij een goed gesprek met Joke de Witte – Mantelzorger, Vrijwilliger en lid Cliëntenraad.

Vertel iets over jezelf

Ik ben Joke de Witte, 61 jaar, getrouwd en moeder van 3 dochters en 1 zoon. En de trotse oma van 8 kleinkinderen. Ik woon in Bleiswijk. Ik heb jarenlang gewerkt als manager bij een maatschappelijk dienstverlenende organisatie in Rotterdam. Op dit moment werk ik van wege gezondheidsredenen niet meer.

Hoe ben je bij de Zevenster betrokken?

Allereerst vanwege mijn moeder, zij woont al langer dan 5 jaar op de Leliehof. Zeer frequent breng ik mijn moeder een bezoek en ga dan lekker wandelen of gezellig koffiedrinken met haar. Wanneer mogelijk help ik haar met het naar bed brengen en met haar persoonlijke verzorging. Alles natuurlijk in nauw overleg met het verzorgend personeel.

Wat vind je van de Zevenster?

Over de zorg van mijn moeder ben ik – en ook mijn andere familieleden – zeer tevreden. Er is een heel goed contact en overleg met het verzorgend personeel. Hier staat en valt naar mijn mening goede zorg mee.

Wat doe je nog meer binnen de Zevenster?

Doordat ik om wille van mijn moeder veelvuldig in de Zevenster aanwezig ben, hoorde en sprak ik heel veel mensen. Dat heeft ertoe geleid dat ik door de cliëntenraad gevraagd ben om hun team te komen versterken.

Daarnaast ben ik vrijwilliger. Nu ik niet meer werk was ik op zoek naar een goede invulling van tijd die paste bij mijn situatie. Ik heb me aangemeld als vrijwilliger en nu doe ik op kantoor administratief werk. Zo hou ik de verjaardagen vrijwilligers bij en neem ik deel aan de werkgroep dagbesteding. Daarnaast hou ik me bezig met de vacatures voor vrijwilligers binnen de Zevenster en zoek ik naar mogelijkheden om vrijwilligers te werven. Kennis vanuit mijn eerdere werk kan ik hierin heel goed kwijt.

Wat vind je belangrijk in deze rol?

Het kijken en zoeken naar de kwaliteiten van een vrijwilliger en bekijken waar kan deze persoon het beste ingezet kan worden. Soms voer ik het gesprek met de vrijwilliger. Ik vind dat iemand op de juiste plaats het welzijn van de bewoners ten goede komt.

Binnen de cliëntenraad is het voor mij heel belangrijk om in samenwerking met andere leden en het Managementteam de belangen van de bewoners te behartigen. En het met elkaar streven om aan verbeteringen en kwaliteit vorm te geven.

Wat betekent het voor jou?

Voor mijzelf een goede invulling van mijn dag. Daarnaast ervaar ik voldoening in het samenwerken met anderen om het doel wat we vastgesteld hebben te bereiken. Ik word er blij van dat ik mijn ervaring en kennis kan gebruiken in het belang van de Zevenster.

Heb je nog een leuk idee?

Ik zou het heel leuk vinden om met andere mantelzorgers van bewoners op een woongroep samen een warme maaltijd voor de bewoners te bereiden, bijvoorbeeld rondom de feestdagen. Zodat wij als mantelzorgers ook meer betrokken zijn bij het wonen en zorgen in de Zevenster.

Heb je nog een wens?

Dat in de nabije toekomst familie en/of mantelzorgers de handen in elkaar slaan en op de woningen gezellige activiteiten gaan organiseren in samenspraak met de medewerkers. Dit kan van alles zijn: gezamenlijk opknappen en gezellig maken van het terras, appeltaart bakken, iets met muziek enzovoorts.

2 Reacties
  1. Wat een leuk verslag , fijn dat er nog mensen zijn zoals u die zo positief over de zorgverlening praat
    En dat u als mantelzorger de tijd wil vrij maken om de Zevenster te steunen . Echt top, respect

  2. Wat een prachtig en mooi verhaal. En wat ben ik blij dat je zoveel goed werk doet voor de Zevenster. Ik waardeer je oproep aan de mantelzorgers en vrijwilligers en hoop dat het je lukt om hier vorm aan te geven.

Geef een antwoord