Een goed gesprek met Dineke en Helmi
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze thuiszorgvragers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en onze behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorgorganisatie. In deze aflevering geven we het woord aan Dineke Rademaker en Helmi Troost, opleidingscoördinatoren bij de Zevenster.

Willen jullie iets over jezelf vertellen?

Dineke begint: “Mijn naam is Dineke Hoogerbrug. Ik ben getrouwd en daarmee kreeg ik de naam Rademaker erbij. Samen hebben wij vier volwassen kinderen. Zij hebben allemaal een eigen stek gevonden; ver weg en dichtbij. Zij hebben ons leven verrijkt met inmiddels vier kleinkinderen.” Helmi vervolgt: “Mijn naam is Helmi Troost, sinds vorig jaar zomer ben ik samen met Dineke werkzaam als opleidingscoördinator bij de Zevenster. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen.”

Wat is jullie werkervaring in de zorg?

Helmi: “Ik ben sinds 1989 werkzaam in de zorg en toen gestart als leerling verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Ik heb onder meer als verpleegkundige op verschillende afdelingen gewerkt, als verpleegkundige in de wijk en als zorgcoördinator in woonzorgcentra. De laatste tien jaar ben ik werkzaam geweest als opleider in de VVT, met name in grote zorgorganisaties.”

“Bijna 10 jaar heb ik als kraamverzorgende gewerkt bij een grote kraamorganisatie”, vertelt Dineke. “In die laatste jaren ben ik thuiszorg erbij gaan doen en dat wakkerde mijn verlangen naar ziekenzorg aan. Na een aanvulling op mijn opleiding kwam ik in de intramurale zorg terecht. In die tijd kwam de wet WMO en de organisatie zocht iemand die het personeel daarin kon trainen. Hier kon ik mijn ervaring in kwijt en met een opleiding op niveau 4 als praktijkopleider had ik een mooie combinatie. Via die functie ben ik als praktijkopleider in de zorg aan het werk gegaan.”

Hoe zijn jullie bij de Zevenster betrokken geraakt?

Dineke: “Toen ik bijna negen jaar als praktijkopleider had gewerkt, kwam er een bezuinigingsronde en helaas kwam er een einde aan die mooie functie. Een sollicitatieronde begon en zo kwam ik bij de Zevenster terecht. Nu werk ik bijna een half jaar met veel passie als opleidingscoördinator voor de Zevenster.”

Helmi: “Na tien jaar voor veelal grote organisaties te hebben gewerkt op verschillende locaties, kwam de vacature als opleidingscoördinator bij de Zevenster op mijn pad. De kleinschaligheid van het huis sprak mij enorm aan. Daarnaast is de Zevenster een organisatie die volop in ontwikkeling is. Ik zie het als een enorme uitdaging om samen met Dineke Rademaker hierin mijn bijdrage te mogen leveren.”

Wat vinden jullie belangrijk in jullie functie?

Helmi: “Ik vind persoonlijke aandacht voor zowel de bewoners als voor medewerkers erg belangrijk. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen kenmerken en leerstijlen. Samen met de medewerker die een opleiding volgt of wil gaan volgen, wil ik kijken naar mogelijkheden die passend voor hem of haar zijn en hierbij ondersteuning bieden. Aandacht, kennis delen, van elkaar leren en ruimte krijgen om te ontwikkelen vind ik belangrijke onderwerpen in het opleiden en ontwikkelen. Binnen de kaders die er binnen de Zevenster gelden, wil ik met de ander kijken naar mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden te denken.

“Het is een leven lang leren”, vult Dineke aan. “Leren in je vak, welke functie je ook hebt. Zeker ook mooi om via een opleiding jezelf te professionaliseren. Leren is werken en werken is leren. Ik vind het mooi dat ik daar een deel van kan zijn in mijn functie. Wij hopen dat medewerkers van de Zevenster zich door ons uitgenodigd voelen om ons te benaderen om met elkaar in gesprek te gaan!”

Wat vinden jullie bijzonder aan de Zevenster?

Dineke: “Ik ben heel blij dat ik in het warme bad van een kleine organisatie terecht ben gekomen. Ik zie medewerkers die zeer betrokken hun werk doen. Ook zie ik veel vrijwilligers die hun tijd inzetten. Mooi om te zien dat mensen in deze tijd van individualisering naar elkaar omzien.”

“In de korte tijd dat ik nu werkzaam ben bij de Zevenster ervaar ik de kleinschaligheid, persoonlijke en liefdevolle aandacht naar bewoners als zeer positief”, vertelt Helmi. “Als nieuwe medewerker voelde ik mij snel thuis en welkom bij de Zevenster. Ik zie gedreven medewerkers aan het werk. Ook zie ik enthousiaste medewerkers die een opleiding (willen) volgen, of die hun hierbij begeleiden. Leerlingen en stagiaires kunnen de organisatie naar een ‘hoger plan’ helpen. Zij nemen namelijk gedurende hun opleiding frisse en vernieuwende inzichten mee ten behoeve de zorgverlening en de kwaliteit.”

Wat maakt jullie werk leuk?

Helmi: “Iedere (werk)dag, iedere (leer)situatie is anders. Het passend maken van leersituaties maakt dat ik mijn werk nog steeds heel uitdagend vind. Ook dat ik hier zelf iedere werkdag weer leermomenten uithaal en mijzelf kan en mag blijven ontwikkelen.”

Hebben jullie nog een wens?

Dineke: “Dat wij met elkaar de warmte in het aanbieden van zorg aan onze bewoners weten vast te houden. Dat we ons functioneren weten te professionaliseren nu landelijk gezien de zorgzwaarte toeneemt. Ik hoop dat iedereen daar het belang van inziet en wil me daarvoor inzetten. Vooral wens ik dat in alle relaties het omzien naar elkaar een hoge prioriteit heeft en blijft houden.”

Geef een reactie