Goed gesprek met Conny Lubking, teamleider Somatiek en Thuiszorg bij de Zevenster
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze thuiszorgvragers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en onze behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorgorganisatie. In deze aflevering geven we het woord aan Conny Lubking, teamleider Somatiek en Thuiszorg bij de Zevenster.

Vertel iets over jezelf

Ik ben Conny Lubking en ik ben 53 jaar. Ik ben getrouwd, samen hebben we 4 volwassen kinderen die allemaal zelfstandig wonen en ik ben oma van 2 kleinzoons. Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam en ik heb 7 jaar in Zwolle gewoond. Sinds vorig jaar zijn we woonachtig in Slikkerveer en het dorpse karakter maakt dat we er fijn en rustig wonen. De grote stad is dichtbij, dus er is vermaak genoeg als we daar behoefte aan hebben.

Sinds 1982 ben ik werkzaam in de zorg, voornamelijk direct uitvoerend en sinds 2010 in een leidinggevende functie. Ik ben teamleider en teamcoach geweest en deze twee functies combineer ik nu in mijn stijl van leidinggeven.

Hoe ben je bij de Zevenster betrokken?

Sinds 12 maart ben ik werkzaam bij de Zevenster als teamleider Somatiek en Thuiszorg en ik heb mij vanaf de eerste dag welkom gevoeld. Het warme gevoel dat ik hier ervaar, de tevreden gezichten van bewoners, het respect en de liefdevolle benadering van de medewerkers naar de bewoners toe is iets wat ik lang niet meer gezien heb.

Wat vind je van de Zevenster?

De kleinschaligheid van de Zevenster spreekt me enorm aan. Ondanks mijn korte werkperiode, heb ik al met de meeste medewerkers kennisgemaakt en ken ik inmiddels veel namen. Dat maakt de lijnen kort en het persoonlijke contact beter. Ongeacht dat ik hier pas sinds kort werkzaam ben en nog moet wennen aan het filerijden, ga ik iedere dag fluitend naar mijn werk.

Wat vind je belangrijk in je functie?

Ik vind het belangrijk dat de medewerker zich gehoord voelt, dat we samen kijken naar de kracht van de medewerker en investeren om die eruit te laten komen. Als je namelijk (naast de lichamelijke verzorging) dat doet waar je goed in bent, krijg je veel energie en is je werkplezier groter. Ik heb een open deur beleid, wat betekent dat iedereen binnen kan lopen om zijn verhaal te doen of iets te vragen.

Samen met het management worden de kaders uitgezet, maar daarbinnen moet een medewerker ook de vrijheid ervaren om initiatieven te mogen nemen, eigen ideeën uit te kunnen voeren en om samen tot goede resultaten te kunnen komen. Ik ben van mening dat we met elkaar, 24 uur per dag, zorgen dat de bewoners optimale zorg krijgen.

Doordat ik met zoveel verschillende mensen werk, ieder met hun eigen ideeën, verwachtingen en wensen, is iedere dag verschillend. Ik heb het nodige werk ‘achter’ het bureau, maar indien nodig help ik ook op de afdeling.

Wat maakt je werk boeiend

Ik heb alle facetten van de zorg meegemaakt, en kan niet duidelijk een voorkeur uitspreken voor een doelgroep. Iedere doelgroep heeft zijn eigen charme en zijn mensen die hulp nodig hebben in welke vorm dan ook. Jongeren verzorgen blijft uniek. Zeker omdat ik in die tijd zelf jonger was en het erg dichtbij kwam. De kunst is dan om na het werk afstand te nemen en dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere keer. Van iedere situatie heb ik geleerd en dat maakt dat ik me een rijk mens voel.

Wat me nu zeer intrigeert is dat we in de Zevenster een nieuwe weg inslaan, waar het welzijn van de bewoner een prominente plaats naast de lichamelijke zorg gaat innemen. Mijns inziens zal dat een enorme verrijking zijn voor de manier waarop de bewoner het wonen in een verpleeghuis ervaart. Als welzijn een vast onderdeel van het dagritme gaat innemen, zullen de specifieke wensen van de bewoner meer naar voren komen, is er meer ruimte voor (vroegere) hobby’s en gewoontes en dat kan het leven alleen meer veraangenamen.

 

 

2 Reacties
  1. Nu weet ik een beetje wat je werk inhoud Conny. toppiexxx

  2. Fijn dat je het bij ons naar je zin hebt,fijne collega.
    Ook blij dat er waardering is voor het werk dat we met zn allen doen om het leven van onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.

Geef een antwoord