Een goed gesprek met bewoonster mevrouw de Wilde
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze thuiszorgcliënten, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering keer hebben wij een goed gesprek met mevrouw de Wilde, bewoonster van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster.

Wilt u iets over uzelf vertellen

Ik ben mevrouw de Wilde. Ik ben 92 jaar oud. Ik heb 3 kinderen en 4 kleinkinderen. De kleinkinderen zijn allemaal jongens en ik heb een zoon en 2 dochters. Toen ik veertien was ben ik gaan werken. De lagere school heb ik af kunnen maken, maar de middelbare school niet want het was oorlog en ik moest gaan werken als dienstmeisje/kindermeisje.

Heeft u altijd in Zevenhuizen gewoond?

Ja, ik ben geboren in Zevenhuizen op de Groeneweg. Dat huisje bestaat inmiddels niet meer. Als kind heb ik 13 jaar aan het Noordeinde gewoond, daarna zijn we naar de Noordelijke Dwarsweg verhuisd. Ook daar heb ik ongeveer 13 jaar gewoond. Toen ik 28 jaar was, ben ik getrouwd en we zijn samen begonnen op de Burgemeester Klinkhamerweg. Daar is onze 1ste dochter geboren. Daarna zijn we naar de Rozenstraat verhuisd en daar zijn mijn andere dochter en zoon geboren. Hier heb ik 58 jaar gewoond.

Hoe bent u in contact gekomen met de Zevenster?

Ik kwam af en toe al in de Zevenster omdat ik daar een aantal bewoners kende en daar ging ik dan een kopje koffie drinken. Op advies van de huisarts is de Thuiszorg van de Zevenster mij komen begeleiden met het wassen e.d. Ik had toen net een beroerte gehad en had na revalidatie extra begeleiding nodig.

Zes jaar geleden ben ik naar de aanleunwoningen verhuisd, waar ik erg blij mee was. Alles was gelijkvloers en op de Rozenstraat moest ik nog traplopen wat niet echt veilig meer was. Begin januari van dit jaar ben ik hier in de Zevenster komen wonen.

Hoe heeft u de thuiszorg ervaren?

Heel goed. Het is erg fijn dat het een klein team is waardoor ik de meiden goed ken. Eind vorig jaar waren er veel zieken in het team en kwamen er veel uitzendkrachten. Dat was niet echt fijn omdat je steeds een ander in je huis krijgt en je dan steeds moet zeggen wat ze moeten doen. De meiden van de thuiszorg van de Zevenster weten precies wat ik graag wil. Ze kwamen altijd mooi op tijd, ze hielpen me graag en waren altijd vriendelijk.

Hoe bevalt het hier in de Zevenster?

Heel goed, het is net een hotel. Het eten is goed, alles wordt goed verzorgd. Mijn kleding wordt hier gewassen en er is altijd iemand in de buurt. Dat is een veilig gevoel omdat ik de laatste tijd thuis nog wel eens gevallen ben. En als het lopen een dag niet goed gaat komen ze mij wel helpen.

Doet u nog mee met activiteiten?

Tussen de middag eet ik hier op de afdeling in de huiskamer, dat vind ik gezellig. Op donderdagmiddag is er zingen. Je hoeft niet te kunnen zingen, maar het is gewoon gezellig. Op vrijdagochtend ga ik altijd koffie drinken beneden in het restaurant want dan komen de oude buurtjes ook. En op vrijdagmiddag ga ik altijd naar de gym.

Verder probeer ik naar alle activiteiten te gaan die op de activiteitenkalender aangegeven worden. Ik vind het erg leuk om eraan mee te doen anders zit je ook maar de hele dag alleen op je kamer. Ook de uitjes van de Zonnebloem vind ik erg leuk.

Hoe bevalt uw kamer?

Ik vind de kamer groot genoeg. Ik zit toch maar op 1 plek. Ik heb een goed uitzicht en kijk op mijn oude huisje. Als er visite komt en de kamer is te klein dan kunnen we altijd naar beneden naar het restaurant.

Heeft u verder nog iets wat u met ons wil delen?

Eigenlijk niet, ik vond het erg leuk dat je me gevraagd hebt om te interviewen.

Geef een antwoord