Extra handen in de zorg

Extra handen voor de zorg: zij-instromers beginnen aan verkorte opleiding en gaan meteen aan de slag!

De zorg in Gouda en omgeving krijgt extra hulp dankzij zeventien zij-instromers. Zij beginnen aan een verkorte mbo-opleiding en gaan direct aan de slag in verpleeghuizen.

De zeventien nieuwkomers in de zorg hebben een achtergrond in een andere branche. Ze werkten bijvoorbeeld als fotograaf, in een winkel, de horeca of de zakelijke dienstverlening.

Volgens Isabelle Stein van de afdeling Opleidingen bij de grote Goudse zorgorganisatie Zorgpartners Midden-Holland kiezen zij nu heel bewust voor een overstap naar de zorg, die dringend verlegen zit om extra handen. ,,Ze willen op een andere manier van betekenis zijn voor de samenleving, ze zoeken een nieuwe uitdaging of ze hebben zelf zorg verleend aan familie en zijn daardoor geïnspireerd geraakt om de zorg in te gaan.”

Dynamiek

De zij-instromers volgen een studie van 18 maanden tot verzorgende bij mboRijnland, maar gaan ook direct al betaald aan de slag in de praktijk. Dat gebeurt onder meer bij de verpleeghuizen De Hanepraij, Savelberg en De Prinsenhof in Gouda en woonzorgcentrum De Zevenster in Zevenhuizen.

Isabelle Stein: ,,We verwachten dat deze nieuwe collega’s ook zorgen voor een nieuwe dynamiek en ideeën meebrengen die waardevol zijn voor de zorg.”

Bron: ad.nl regio Gouda
Foto: De zij-instromers in de zorg en hun begeleiders bij mboRijnland. © mboRijnland

Geef een antwoord