Per 1 september is er bij de Zevenster een nieuwe vorm van samenwerking gestart tussen specialist ouderengeneeskunde Lisette van Dingenen van Novicare en Wieteke van Breugel of haar collega van huisartspraktijk Van Breugel. In het eerdere nieuwsbericht ‘Vernieuwende samenwerking Huisartspraktijk Van Breugel, de Zevenster en Novicare‘ kunt u daar meer over teruglezen. In verband met deze nieuwe samenwerking stellen wij Lisette en Wieteke graag even nader aan uw voor.

Wieteke van Breugel, huisarts

Huisarts Wieteke van Breugel

Wieteke van Breugel is sinds 10 jaar huisarts in Zevenhuizen. Ze is geboren en getogen in Noord-Holland. Tijdens haar studie geneeskunde wist ze al snel dat ze huisarts wilde worden. Ook had ze toen al interesse in ouderen en psychiatrie. Dat haar eigen vader verpleeghuisarts was, speelde vast mee.

Wieteke heeft 10 jaar geleden heel bewust gekozen voor het starten van haar eigen praktijk in een dorp. Toen de praktijk in Zevenhuizen werd aangeboden, hoefde ze dan ook niet lang na te denken. Een dorp past bij haar, omdat ze er de mensen allemaal kent. Ze waardeert de hechte gemeenschap die Zevenhuizen is.

Nieuwe samenwerking biedt kansen

De nieuwe samenwerking biedt haar de kans haar patiënten langer te kunnen blijven volgen. Voorheen moest ze afscheid nemen van patiënten als ze bij de specialist ouderengeneeskunde onder behandeling kwamen. Nu kan ze deze patiënten of bewoners zelf blijven begeleiden. Ook kent ze vaak de kinderen en kleinkinderen van de bewoners wat van meerwaarde kan zijn. Binnen de ouderengeneeskunde heeft Wieteke bijzondere interesse in palliatieve zorg.

De samenwerking met Lisette ziet Wieteke als erg positief. Wieteke zal de dagelijkse zaken oppakken. Door de korte lijnen tussen haar en Lisette kunnen ze eenvoudig afstemmen wanneer dat nodig is. Er is vertrouwen in elkaar en in elkaars verantwoordelijkheid.

Wieteke betrekt per 1 september de ruimte waar voorheen de thuiszorg zat in de centrale hal van de Zevenster. Daar zal zij de familiegesprekken en zorgoverleggen voeren en haar spreekuren houden. Op donderdagochtend zal zij een ouderenspreekuur draaien. Ouderen uit de omgeving van de Zevenster kunnen dan in de Zevenster bij haar terecht. In de toekomst breidt ze wellicht haar spreekuren uit met andere onderdelen, bijvoorbeeld het uitvoeren van keuringen.

Kennis delen

Wieteke verwacht door haar vele aanwezigheid in de Zevenster veel kennis te kunnen delen met de medewerkers van de Zevenster. “Zo kunnen we van elkaar leren”. Ze kijkt er naar uit om te kunnen werken in een multidisciplinair team samen met de verzorgende, verpleegkundigen en met Lisette. Naast Wieteke zal ook haar collega Angelique Glansdorp regelmatig in de Zevenster te vinden zijn. Zij werkt sinds vier jaar in de praktijk en is kaderhuisarts urogynaecologie. Omdat Wieteke veel in de Zevenster zal zijn vanaf 1 september, heeft ze haar praktijk uitgebreid met een nieuwe huisarts. Zo is de continuïteit in haar praktijk gewaarborgd. Patiënten kunnen ook bij haar op het spreekuur blijven komen zowel op de praktijk als in de Zevenster!

Wieteke heeft zin om te starten met de nieuwe samenwerking. “Deze uitdaging kwam op het juiste moment. Ik was aan het overwegen een kaderopleiding te gaan volgen, maar dit is waar mijn passie ligt, bij de ouderen in Zevenhuizen”.

Lisette van Dingenen, Specialist Ouderengeneeskunde

Lisette van Dingenen werkt sinds 1 mei van dit jaar in de Zevenster. Een onbekende is ze echter niet in onze regio. Voordat ze als specialist ouderengeneeskunde via het bedrijf Novicare bij ons begon werkte ze al de regio. Lisette heeft namelijk jaren in de regio Midden Holland gewerkt als arts beleid & gezondheid. Dit deed ze onder andere voor de organisatie Transmuraal Netwerk Midden Nederland. In 2015 besloot Lisette dat ze meer contact wilde met haar patiënten. Ze besloot de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde te volgen. In 2018 rondde ze die opleiding af en is ze werkzaam als specialist ouderengeneeskunde via de organisatie Novicare.

Beste zorg voor de bewoners

Wat Lisette zo leuk vindt aan haar vak is dat ze veel contact heeft met de bewoners. Ze kijkt breed naar hun vragen, zowel naar de medische als de ethische vraagstukken. Ze richt zich daarbij op het veilig en prettig wonen. In de aankomende samenwerking zal Wieteke (huisarts Van Breugel), een deel van het medische taken van Lisette overnemen. Iedere nieuwe bewoner gaat in principe bij binnenkomst over naar Wieteke en Lisette. “We vullen elkaar aan qua expertise en kwaliteit. Onze samenwerking geeft de beste zorg voor de bewoners. Er is namelijk nooit sprake van maar één probleem. Onze multidisciplinaire benadering is dan nodig” aldus Lisette.

Lisette heeft veel vertrouwen in de aankomende samenwerking. Door deze nieuwe vorm van samenwerking verwacht Lisette zich ook meer met het kwaliteitsbeleid in de Zevenster bezig te kunnen houden. Lisette: “zorg leveren doen we met elkaar, samen maken we de zorg beter”. Dit uit zich in het efficiënter maken van de zorgverlening en anderzijds door meer ruimte en aandacht voor de bewoners te hebben.

Lisette woont nog niet heel lang in Reeuwijk met haar man en twee zonen van 15 en 16 jaar oud, Ze is graag creatief bezig en tuinieren is ze aan het ontdekken.

Geef een antwoord