Ziekenverzorgende Ria de Vogel
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorg- instelling. In deze aflevering stellen wij ziekenverzorgende Ria de Vogel aan u voor.

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Ria de Vogel en ik ben 63 jaar gelden geboren in het kleine plaatsje Meeuwen (in het land van Heusden en Altena).

Wat is je werkervaring?

In 1976 ben ik gestart met de opleiding ziekenverzorgende in Utrecht waar ik in een zogenaamde zusterflat woonde, wat een leuke tijd was. Daarna in 1980 naar Gouda verhuist waar ik als waarnemend hoofd in een verpleegtehuis heb gewerkt. Na 9 jaar ben ik de wijkverpleging ingegaan wat mij veel beter beviel. Dit deed ik in de Krimpenerwaard, wat dus best een uitgebreid gebied was.

Na mijn huwelijk (ook alweer 28 jaar geleden) en de geboorte van mijn zoon (28) en dochter (26) ben ik avond- en weekenddiensten gaan draaien om overdag bij de kinderen te zijn. Verder heb ik ook nog gewerkt op het consultatiebureau voor zuigelingenzorg.

Nu dus alweer 12 ½ jaar werkzaam met veel plezier in de Zevenster.

Wat zijn jouw hobby’s?

Mijn hobby’s zijn fietsen, wandelen, tekenen en aquarelleren. Op de foto sta ik naast mijn eigen werk: een aquarel met het vissersvrouwenkoor wat op één van de afdelingen (woning 45) hangt naast nog meer kunstwerken van mij.

Daarnaast trok ik vroeger er met het gezin graag met de vouwwagen op uit, maar tegenwoordig verblijf ik in wat luxere accommodaties met mijn man. Mijn favoriete bestemmingen zijn: de Waddeneilanden, die ik allemaal heb bezocht en Italië, waar het heerlijke eten ook meespeelt.

Geef een antwoord