Een goed gesprek met Wim Verwaal

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering zetten we onze jubilerende vrijwilliger Wim Verwaal in het zonnetje! Dit is zijn verhaal.

Wim is al 35 jaar vrijwilliger bij de Zevenster. Hij is destijds nog aangenomen door mevrouw Staal, de vroegere directrice van de Zevenster. Hij was zelfs al bij de opening op 30 september 1971, nu 50 jaar geleden, aanwezig.

Zijn opa was één van de eerste bewoners. Hij is dan ook geboren en getogen in Zevenhuizen. Wim verklapt direct al dat hij al 84 jaar is, maar dat is hem absoluut niet aan te zien. Op de vraag wat zijn geheim is, zegt hij door actief te blijven. En dat is hij zeer zeker, want hij heeft naast het vrijwilligerswerk in de Zevenster nog veel meer vrijwilligerswerk gedaan en daar zelfs een Koninklijke Onderscheiding voor gekregen.

Achtergrond van Wim

Naast zijn vrijwilligerswerk heeft Wim ook in zijn werkzame leven vele functies bekleed. Hij heeft als administrateur bij diverse ondernemingen gewerkt en ook een eigen assurantiekantoor gehad.

Zijn vrijwilligersbijdrage in het verleden

Wim vond het heel fijn om de receptie te bemannen, zodat hij veel contact had met de bewoners. En ook met de familie van bewoners had Wim toen veel contact. De balie van de receptie is komen te vervallen net als het winkeltje. De jarige vrijwilligers kregen altijd, namens de Zevenster, een attentie en een door Wim geschreven kaart die hij door weer en wind op de fiets op de dag van hun verjaardag bezorgde. Verder heeft hij ook altijd veel geholpen bij het organiseren van feestjes en gezellige avonden.

Zijn huidige vrijwilligerswerk

Nu verzorgt Wim de post op woensdagmorgen en legt nog steeds sociale contacten. Hij sorteert de post op kamernummer, wat voor hem eenvoudig is, omdat hij uit zijn hoofd weet waar de bewoners wonen. Ook wordt de post soms door hem rondgebracht. Daarnaast zijn er bewoners die hij zeer regelmatig bezoekt. Naast zijn werk als vrijwilliger in de Zevenster helpt hij ook (allochtone) kinderen met de Nederlandse taal en doet hij vrijwilligerswerk voor de bibliotheek.

Wim zijn hobby’s

Bridgen, dichten, tuinieren en cryptogrammen oplossen. Verder gaat hij graag uit eten en houdt van gezelligheid. Hij heeft samen met zijn vrouw een zeer uitgebreide vriendenkring. Autorijden lukt niet meer zo ver, omdat zijn zicht niet meer zo goed is. Hij vertelt ook dat zijn vrouw een ongeval heeft gehad, maar gelukkig weer opknapt.

En verder…

Iedereen kent Wim in Zevenhuizen. Ook heeft hij veel administratief werk verricht voor de secretaresse van de Rijvereniging in Zevenhuizen. Hij heeft amateurtoneel gespeeld, maar er zijn geen amateurverenigingen meer. Hij fietst nog graag een rondje, zoals naar Nesselanden. Hij en zijn vrouw wonen aan de buitenrand van Zevenhuizen waar zij een huis hebben laten bouwen en een prachtig uitzicht hebben. Wim heeft als erkenning voor zijn vele werk een boeket aangeboden gekregen.

 

Geef een antwoord