Een goed gesprek met Thanita verpleegkundige niveau 4

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorg- instelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Thanita, verpleegkundige niveau 4 bij de Zevenster.

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Thanita. Ik ben 43 jaar, sinds een paar jaar alleenstaande moeder van een dochter van 11. Ik woon sinds 2003 in Nederland. Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ben geboren en getogen in Thailand. Mijn opleiding heb ik in Bangkok gevolgd en daar heb ik ook 6 jaar gewerkt. In Bangkok ontmoete ik een Nederlandse man en ben met hem getrouwd. In 2003 zijn we samen naar Nederland gekomen.

Ik vond het belangrijk de Nederlandse taal snel te leren en ben toen drie maanden lang intensief bezig geweest om de taal te leren. Daarna ben ik meteen gaan werken. Ik ben begonnen in het verzorgingshuis in Nieuwerkerk aan den IJssel (nu Meander) en heb in 2006 de overstap naar de Zevenster gemaakt. Ik wilde namelijk graag mijn diploma uit Thailand hier rechtsgeldig laten zijn en de Zevenster bood mij de kans om dit te realiseren. Zo heb ik, terwijl ik in dienst was van de Zevenster, onder andere een half jaar gewerkt in het IJsselland. Ik voldeed daarna aan alle eisen en toen mocht ik mij BIG laten registeren. Ik vond het heel bijzonder dat ik deze kans kreeg en ik had het goed naar mijn zin in de Zevenster en besloot te blijven. Ik werk hier dus nu al veel jaren met veel plezier!

Hoe ben je in de gezondheidszorg terecht gekomen?

In Thailand zorgen de kinderen voor hun ouders. Ouders in Thailand zien daarom graag dat hun kinderen in de zorg gaan werken. Ik was nog maar heel jong toen ik examen deed en door mocht naar de vervolgopleiding tot verpleegkundige. Het was moeilijk toen ik besloot naar Nederland te gaan, want daardoor kon ik niet meer voor mijn ouders zorgen wanneer dat nodig was. Gelukkig wonen mijn broer en zus in de buurt van mijn ouders. Iedere zomer ga ik samen met mijn dochter terug naar Thailand.

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik werk als verpleegkundige niveau 4. Ik heb in Thailand de Bachelor of Nursing afgerond. In Thailand is er slechts één diploma voor verpleegkundigen en kennen ze niet zoals hier allerlei niveaus.

In mijn functie geef ik sturing en advies aan mijn collega’s en leerlingen. Ik werk ook als werkbegeleider. Ik heb 9 jaar op de gesloten PG gewerkt. In 2015 werd ik gevraagd of ik voor Somatiek wilde werken. Sindsdien ben daar niet meer weggegaan.

Ik coördineer, stroomlijn en ik zorg voor voldoende voorraad. Ik heb de scholing tot triage verpleegkundige gevolgd en ook de assessortraining. Tevens ben ik bezig met een training voor wondzorg verpleegkundige. Dit loopt tot juni 2020.

Hoewel ik ben opgeleid tot algemeen verpleegkundige, ben ik toch wel verliefd geworden op ouderen. Het zijn zulke lieve en fijne mensen die hier wonen. Het is een hele andere wereld dan de ziekenhuiswereld waar ik uit vandaan kom. Soms word ik streng gevonden. Dat vind ik niet erg, want zo kan het ervaren worden. Rechtvaardigheid vind ik belangrijk.

Wat vind je van de Zevenster?

Vanaf de eerste dag voel ik mij hier thuis. Ik ben destijds heel fijn opgevangen hier. Mijn Nederlands was nog niet goed en ik werd niet overal geaccepteerd. Mijn collega’s hebben mij daarin geholpen. Ze zijn heel fijn en het voelt als een familie. De Zevenster is flexibel en er wordt naar je geluisterd en zoveel mogelijk rekening met je situatie en wensen gehouden. Ik kan elke dag lachen met de meiden hier.

Wat wil je nog meegeven?

De werkdruk wordt steeds hoger. Belangrijk is dat we ook als de druk hoog is respectvol met elkaar om blijven gaan. Dan kunnen we heel veel bereiken. Iedereen die hier werkt mag trots zijn op de Zevenster. We werken echt in een mooie unieke omgeving.

1 Reactie
  1. Thanita is echt een mens met het hart op de goede plek heel veel van haar mogen leren.
    De Zevenster is een heerlijke werkomgeving waar je je helemaal thuis voelt
    Lieve mensen en hele fijne collega’s . En ik kan het weten heb er lief en leed kunnen delen 38 jaar lang.

Geef een antwoord