Stagiaire Nienke Maaskant

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering geven we het woord aan Nienke Maaskant.

Wie is Nienke?

Nienke loopt sinds 12 weken stage in de Zevenster. Zij is 19 jaar geleden in Krimpen aan de IJssel geboren. Toen zij 8 jaar was is ze verhuisd naar Zevenhuizen, waar zij nu nog steeds woont met haar ouders en drie broers in de leeftijd van 21, 15 en 7 jaar. Met zoveel jongens in huis heeft zij dus wel geleerd om voor haarzelf op te komen.

De Havo heeft zij in Gouda op het Driestar College gevolgd. Voor de vervolgopleiding heeft zij gekozen voor de Hogeschool Ede, waar zij in haar derde jaar zit. Hierna nog 1 jaar en dan is zij verpleegkundige en op dit moment heeft zij nog geen idee of zij nog een specialisme gaat doen.

De zorg is haar met de paplepel in gegeven, want haar vader is ambulanceverpleegkundige al ruim 16 jaar, wat hij nog steeds met veel plezier doet. Moeder Maaskant werkt bij het Geboortecentrum in het Sophia Kinderziekenhuis waar zij kraamverzorgende is.

Stages

De stage hier in de Zevenster is haar derde stageadres en tot nu toe ook de leukste. Hiervoor heeft zij stage gelopen
bij Gemiva in Nieuwerkerk aan de IJssel en bij Thuiszorg Agathos in Gouda. Wanneer ze ingedeeld wordt zou ze ook nog graag stage gaan lopen in een ziekenhuis.

Wat maakt deze stage zo leuk?

De sfeer vindt ze heel erg goed, het voelt hier heel huiselijk, de collega’s en de bewoners zijn erg aardig. Ook werd ze heel goed en enthousiast door iedereen op haar eerste dag ontvangen. Nienke heeft een vaste begeleidster dat is Anne Sytsema, die haar voldoende uitdagingen geeft zoals bv de Triagedienst.

Ziet ze nog verbeterpunten?

De zorgplannen zijn nog niet helemaal op orde.

Hobby’s 

Terrassen, dat is op een terras zitten met vrienden! Verder speelt zij piano, maar op dit moment heeft zij geen les meer. Favoriete vakantieadres van het gezin is het Gardameer in Italië. Zelf is ze onlangs een weekje naar Albufeira, Portugal met haar vriend geweest.

Geef een antwoord