Een goed gesprek met... Paulien de Graaf
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Paulien de Graaf, Leerling Verpleegkundige.

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Paulien de Graaf en ik ben geboren en getogen in Zevenhuizen. Ik ben getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen.

Hoe lang werk je al bij de Zevenster?

Ik werk sinds 2 jaar bij de Zevenster. Daarvoor werkte ik bij het reisbureau hier in het dorp.

Hoe ben je bij de Zevenster gekomen?

Ik heb twee dochters die allebei in de zorg werken. Ik heb jarenlang in het dorp bij een reisbureau gewerkt. Dat was hartstikke leuk, want daardoor kon ik zelf ook veel reizen. Op een gegeven moment veranderde de reiswereld. Mensen gingen zelf hun tochten samenstellen en veranderde het vak. Van adviseren werd het vooral reizen inboeken. Het reisbureau werd gesloten en toen ik op zoek ging naar iets anders, zeiden mijn dochters dat de zorg echt iets voor mij zou zijn. Ik had helemaal geen ervaring of diploma’s en heb gewoon gevraagd of ik hier mocht komen werken. Ik heb toen een dag proef gedraaid en na die dag wist ik meteen dat ik geschikt was voor de zorg.

Wat maakt werken in de zorg zo bijzonder?

Moet ik dat nog zeggen? Het is dankbaar, leuk, mooi werk en ik kan er ontzettend veel liefde in kwijt. Het geeft me iedere dag een goed gevoel als ik zie dat we iedereen weer hebben kunnen helpen.

Wat is nu je functie bij de Zevenster?

Ik ben leerling verpleegkundige. Ik ben in februari gestart met de opleiding en heb net negen weken fulltime school achter de rug. Nu zit ik nog één dag in de week op school en de rest werk ik bij de Zevenster.

Wat vind je van de Zevenster?

Gewoon, een fijn huis. Het is een warm nest. En ondanks dat het oud is, is het heel gezellig. Het is echt “ons kent ons” en dat geldt ook voor de bewoners. Veel van de ouderen ken ik uit het dorp en heel veel mensen kennen mij. Een van de eerste vragen die nieuwe bewoners me altijd stellen is: ‘Van wie ben jij er één?’ De mensen weten wie mijn ouders en mijn schoonouders zijn. Dat soort dingen wordt allemaal meteen uitgezocht.

Met wie werk je samen?

Ik werk in het team Somatiek. Echt een heel gaaf team. We hebben onderling een hele goede band. We hebben het heel gezellig en iedereen helpt elkaar.

Wat zou je nog meer willen in je werk?

Ik zou het heel mooi vinden als de mensen hun zorg en de kwaliteit van hun leven in dit huis iets meer afgestemd op hun levensverhaal zouden krijgen. Ik weet dat dat moeilijk is om te realiseren. We hebben als medewerkers niet altijd de tools om dingen te organiseren. Maar ik zou graag met de bewoners op zoek gaan naar hun geluksmomenten en dingen met ze doen die ze graag deden.

Je bent ook bezig met schrijven?

Voordat ik bij de Zevenster kwam werken, had ik ook mijn eigen bedrijf als tekstschrijver: ik schreef voor Hart van Holland en teksten voor websites. Ik ben onlangs weer begonnen met het schrijven van blogs over wat ik meemaak binnen de Zevenster. De eerste heet ‘We zijn toch geen monsters!’. Binnenkort zullen de eerste twee verhalen worden gedeeld. En ik heb kortgeleden samen met Gré van Erk een vlogcursus gevolgd. De bedoeling is dat we vaker filmpjes gaan maken over de activiteiten in de Zevenster en interviews doen, maar dan op beeld.

Reis je nog veel tegenwoordig?

Reizen ja, vliegen doen we uit duurzaamheidsoverwegingen niet meer. Alleen naar Kenia zou ik zo weer gaan, dat vond ik echt geweldig. Maar tegenwoordig is het veel fietsen, veel wandelen, en dan gewoon in Nederland of een van de buurlanden.

Laatste vraag: wil je de lezers nog iets meegeven?

Ja, dat ik uitkijk naar het nieuwe huis!

 

Geef een antwoord