Patricia van Kapsalon Patries
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Patricia van kapsalon Patries.

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Patricia den Hollander, ik ben 47 jaar en moeder van een mooie dochter: Luna van 10 jaar. We wonen in Zevenhuizen vlakbij de Zevenster. Sinds 1 mei 1997 werk ik in de kapsalon in de Zevenster.

Hoe ben je bij de Zevenster terecht gekomen?

Ik ben hier gekomen door de vorige directrice mevrouw Staal. Zij kwam regelmatig in de kapsalon in het dorp. Ik werkte toen bij Clips Haarmode en zij vroeg of ik interesse had in het runnen van de salon in de Zevenster. Na enige twijfel heb ik op 26-jarige leeftijd de sprong in het diepe gewaagd.

In het eerste jaar heb ik mijn middenstandsdiploma gehaald en met veel steun van mevrouw Staal de salon kunnen uitbouwen tot waar we nu staan: 3 medewerkers rijker en een mooi afwisselend klantenbestand in de leeftijd van 0 tot 100.

Wat doen jullie precies?

We zijn een echte allround salon voor dames én heren. We zijn experts in de huidige kapperstechnieken, maar ook in de old school. We gaan regelmatig op training en ook op social media zijn wij actief. We hebben tevens een online boekingssysteem, zo laten we zien dat we van alle markten thuis zijn.

Wat vind je van de Zevenster?

Als kapster, maar ook als familie van, ben ik meegegroeid met de organisatie van de Zevenster. Mijn schoonmoeder woont op de PG-afdeling in de Zevenster. Ik heb super veel respect en waardering voor de zorg en het welzijnsteam van de Zevenster. Ze werken met liefde en hebben echt affiniteit met hun vak, ondanks de werkdruk.

Het welzijnsteam haalt alles eruit om het de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken. Ze maken het gezellig en er is aandacht voor de bewoners. Bijvoorbeeld de Beauty-dag van laatst. Dat is een mooi voorbeeld van hoe de Zevenster invulling geeft aan het mens zijn van de bewoners ongeacht leeftijd of beperking.

Het is alleen jammer dat de nieuwbouw nog steeds niet van de grond is. Dat zou een verbetering zijn voor de Zevenster. Ik denk wel dat de verzorging dat stukje goed opvangt met hun gedrevenheid en liefde voor het vak. Ook van de bewoners bij ons in de stoel horen we positieve verhalen.

Hoe ervaar jij je werk?

Het is heel afwisselend en heel gezellig om de verhalen en ervaringen van onze klanten te horen, zowel over vroeger als over het heden. De ouderen genieten ook van de jongeren die bij ons in de zaak komen. En de jongeren komen soms hun oude buurman/buurvrouw, opa of oma tegen tijdens hun behandeling. De combinatie is superleuk, dit vind je minder in een reguliere salon, omdat de meeste salons tegenwoordig met doelgroepen werken.

Mensen denken vaak wel, omdat we op deze locatie zitten, dat we alleen maar watergolven en permanenten. Het tegendeel ziet u echter als u bij ons in de salon bent en ons volgt op Social Media. Het fijne van deze locatie voor de bewoners is dat ze de deur bijna niet uit hoeven. Daarnaast nemen we de tijd en rust om mensen weer te laten stralen, want dat gebeurt met jong en oud als hun haar weer goed zit.

Met wie werk je samen?

In de eerste plaats met mijn fantastische team: Marjolein Marcus, 7 jaar werkzaam, Debbie Geus- Haverkamp, 6 jaar werkzaam en Ilona van Duijvenbode werkzaam sinds 1 december 2018. Maar net zo belangrijk is de samenwerking met het zorgpersoneel van de Zevenster. Zij zorgen ervoor dat de bewoners op hun kappersdag gedoucht worden en als wij geen tijd hebben halen en brengen zij ook onze klanten. Eigenlijk zijn we gevoelsmatig voor mij één grote familie in de Zevenster. We proberen elkaar te helpen en te versterken waar mogelijk.

Geef een antwoord