Nicole Hertog - Assistent Welzijn

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering geven we het woord aan Nicole Hertog.

Even voorstellen

Nicole is geboren en getogen in Moerkapelle. Zij is 34 jaar jong en woont al 13 jaar samen met haar partner. Zij hebben 2 zoontjes Jelle (6) en Thijs (3). Sinds 2½ jaar werkt zij in de Zevenster, maar heeft in eerste instantie een opleiding voor kapster gedaan en heeft dit beroep ook een aantal jaren uitgeoefend. Daarna heeft ze 6 jaar bij Livera in Gouda gewerkt middenin het gezellige centrum.

Overstap naar de ouderenzorg

Op een gegeven moment was zij toe aan iets anders en vond het steeds leuker om met ouderen mensen om te gaan. Daarom werd zij ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) assistent in opleiding bij Focus Wonen, ze vond dit heel leuk, maar ook heel zwaar. De combinatie van werken/leren, haar jonge gezin en de verbouwing van hun nieuwe huis werd iets teveel, daarom is zij gestopt met deze opleiding.

Door een bekende werd ze gewezen op een vacature van Assistent Welzijn in de Zevenster, na haar sollicitatie is ze direct aangenomen en zegt zij nu dat dit de beste beslissing ooit is geweest.

Dankbaar werk

Nicole is altijd erg enthousiast over haar werk en de bewoners. Zij vindt het erg dankbaar werk en dat zij het verschil kan maken voor de bewoners, die altijd zo blij wanneer je er bent. Het zijn vaak van die kleine dingen, waar de mensen zij dankbaar voor zijn. Zij gaat met heel veel plezier naar haar werk en houdt wel van een grapje. Ook lekker wandelen met de bewoners is heel fijn om te doen. Nicole geeft ook aan dat zij het met het team ook heeft getroffen, want zij kan heel goed opschieten met de andere welzijnsassistenten en de zorgmedewerkers. Wat natuurlijk heel fijn is om te horen.

Hobby’s 

Creatief bezig zijn en knutselen met de kinderen. Verder gaat zij graag op Wintersport in Oostenrijk. Deze zomer gaat ze met haar gezin naar Duitsland. Lekker wandelen in de bossen, zij kijkt er al naar uit. Heerlijk borrelen met vrienden blijft ook altijd leuk om te doen en zou wel wat vaker mogen. Verder heeft zij onlangs een gitaar gekocht en hoopt zij nog eens wat liedjes te kunnen “pingelen” voor de bewoners, dat klinkt goed Nicole, we zien er naar uit.

Geef een antwoord