Een goed gesprek met Nel Noordland - Assistent Welzijn
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorg- instelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Nel Noorland, Assistent Welzijn en vrijwilligerscoördinator.

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Nel Noorland, in ben geboren in Oud Verlaat en opgegroeid in Zevenhuizen. Ik ben bijna 42 getrouwd en heb twee 2 kinderen, 2 kleinkinderen en twee Franse bulletjes. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te puzzelen, breien of haken. Mijn nieuwste hobby is Daimond Painting.

Wat is jouw functie?

Ik werk als assistent welzijn, ben het aanspreekpunt voor vrijwilligers(werk) en organiseer de activiteiten in de Zevenster.

Wat doe je als aanspreekpunt voor vrijwilligers?

Het aantrekken en voeren van kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers is een van mijn taken. Ook onderhoud ik contact met het vrijwilligerspunt Nieuwerkerk en met de vrijwilligerscoördinator van de IJsselgemeenten.

In de normale situatie organiseer in de activiteiten en stuur ik elke maand het programma op naar de vrijwilligers die willen ondersteunen bij deze activiteiten. Zij kunnen dan bij mij opgeven wanneer ze kunnen.

Verder ben ik voor alle vrijwilligers het aanspreekpunt voor vragen en dergelijke.

Wat maakt je werk leuk?

Omdat ik opgegroeid ben in Zevenhuizen ken ik veel mensen die zich aanmelden als vrijwilliger of al als vrijwilliger werkzaam zijn. Ik vind het leuk dat ik deze mensen nu op een andere manier leer kennen. Ook het ontmoeten van nieuwe mensen vind ik leuk.

Hoe lang werk je bij de Zevenster en hoe ben je er terecht gekomen?

In 1972 ben ik begonnen als zondagshulp. Mijn moeder was destijds door de dominee gevraagd het nieuwe bejaardentehuis de Zevenster schoon te maken bij de oplevering van het gebouw. Ik ging met mijn moeder mee en de toenmalige directrice, mevrouw Staal, zei toen dat ik wel op de zondag kon komen werken.

In de periode 1986 tot 1998 ben ik thuis geweest voor de kinderen. In 1998 ben in weer gaan werken en in 2000 heb ik de opleiding tot VIG gevolgd. Voor mijn gevoel ben ik nooit weggeweest uit de Zevenster, maar ik werk er nu dus alweer 22 jaar.

Wat vind je van de Zevenster?

Dat het een oud gebouw aan het worden is hahaha… De Zevenster is voor mij echt mijn tweede huis. Vanaf het prille begin ben ik besmet met het ‘Zevenstervirus’. Het kleine en het dorpse maakte dat ik me er al heel snel heel vertrouwd voelde en dat gevoel is nooit meer weggegaan.

De hoofdonderwijzer van de lagere school had vroeger al tegen m’n ouders gezegd: Nel? Die gaat met kinderen of met ouderen werken. Toen ik op mijn 14de ben begonnen in de Zevenster voelde ik me meteen op m’n plek.

Wil je nog wat meegeven?

Vrijwilligerswerk is leuk afwisselend, gezellig en heel dankbaar werk! Op het moment hebben we een aantal vacatures maar eigenlijk kunnen we altijd wel vrijwilligers gebruiken.

Dus ben je een enthousiast persoon met affiniteit voor de ouderenzorg en heb je wat vrije tijd over? Meld je dan snel aan! Dat kan per e-mail via nnoorland@de7ster.nl of per telefoon: 06 – 405 499 43

Wellicht tot ziens!

Geef een antwoord