Leerling Kwaliteitsverpleegkundige Naomi van Rooij

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. Voor deze aflevering zijn we in gesprek gegaan met Leerling Kwaliteitsverpleegkundige Naomi van Rooij.

Wie is Naomi?

Naomi van Rooij is sinds half september nieuw in de Zevenster begonnen als Leerling Kwaliteitsverpleegkundige. Nadat zij een aantal weken heeft meegelopen op de verschillende afdelingen zit zij nu twee dagen op kantoor en werkt zij één dag in de week op de open PG afdeling. Ze woont in Den Haag, samen met haar man Sem en hun hond Frits.

Na de middelbare school heeft Naomi eerst Media en Entertainment Management gestudeerd in Breda, waarna zij een aantal jaar in de TV productie heeft gewerkt. Later is zij Projectleider geworden bij een marketingbureau en daarna Relatiemanager bij een softwarebedrijf.

Het roer om

Na een aantal jaar wilde ze iets anders: “Ik wilde met mijn handen werken, en met mensen! Toen ik dan ook gevraagd werd om bij een arts in haar privé kliniek te komen werken als Consulente, twijfelde ik geen moment. Ik heb het roer omgegooid en ben zo een aantal jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met de medische sector. Er ging een wereld voor me open, ik was meteen verkocht!”

Omdat zij ook bevoegd- en bekwaam wilde worden in verpleegtechnische handelingen, is Naomi destijds gestart met de flexibele deeltijd opleiding tot HBO Verpleegkundige: “Een heel uitdagend maar super leerzaam traject. Ik kan mijn opleiding, vakken en opdrachten grotendeels vormgeven zoals ik zelf wil. Hiermee is de theorie perfect af te stemmen op dat wat ik mee maak in de praktijk.”

Van thuiszorg naar verpleeghuis

Uiteindelijk heeft Naomi de stap van thuiszorg naar het verpleeghuis gemaakt: “De routes waren heel zelfstandig en gaven veel verantwoordelijkheid, maar ik miste op den duur vooral collega’s. Het even kunnen sparren over een zorgvrager, het organiseren van een intervisie of moreel beraad en het praktisch kunnen leren van elkaar was een groot gemis.” Ook de toenemende complexiteit van de verpleeghuiszorg sprak haar aan: “Waar ik in mijn route een cliënt soms eens per week voor 20 minuten zag, is dat in een zorginstelling heel anders. Je hebt veel meer contact met bewoners, eigenlijk de hele dag door. Het in kunnen zetten van interventies, ze goed kunnen monitoren en echt kunnen zien wat ze doen is daardoor veel zichtbaarder. Dat maakt het werk leuk en heel dankbaar.”

Zorg & kwaliteit

Als Leerling Kwaliteitsverpleegkundige maakt Naomi deel uit van de HBO-V groep van WelThuis en is zij vooral ook vraagbaak voor de WZB4 collega’s. Ook maakt Naomi een kwaliteitsreview, op basis van de gegevens van de afdelingen. “Mijn achtergrond als projectleider en de ervaring die ik heb opgedaan binnen een softwarebedrijf, maken dat ik gek ben op verbeterprojecten en het analyseren van data. Beide zijn voor de Zevenster op dit moment heel relevant gezien de fusie met WelThuis.”

Naomi hoopt binnen anderhalf jaar klaar te zijn met haar opleiding: “Juist in deze fase is de combinatie van werken op de afdeling en mij bezig houden met de kwaliteit van zorg een hele leuke aanvulling.”

Geef een antwoord