Een goed gesprek met Miriam Barahmeh
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorg- instelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Miriam Barahmeh, onze verzuimmedewerker.

Wie is Miriam?

Ik woon in Dordrecht samen met mijn twee lieve dochters van 3 en 12 jaar. Ik ben half Nederlands en half Palestijns. Ik houd van salsa dansen, verre reizen en stedentrips. Helaas ligt alles in deze periode stil. Daarnaast ga ik graag uit eten om te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Door het coronavirus ben ik, zoals veel mensen, gaan wandelen en dat is iets wat ik ook na deze periode wil voortzetten.

Mijn achtergrond ligt binnen P&O. Na enkele jaren in het personeelswerk ben ik me gaan specialiseren richting verzuim als arbeidsdeskundige/verzuimadviseur. Momenteel ben ik bezig met een korte vervolgopleiding.

Wat doet een verzuimmedewerker?

Als verzuimadviseur kijk ik naar verzuim, re-integratie en arbeidsongeschiktheid binnen een organisatie. Ik onderzoek de oorzaken, risico’s en adviseer de leidinggevenden om de medewerkers maximaal inzetbaar te houden. Daarnaast begeleidt de verzuimadviseur medewerkers tijdens verzuim en/of bij het re-integreren naar werk, zodat iemand weer op de juiste manier aan het werk kan gaan en hopelijk weer energie krijgt van zijn of haar werk.

Als arbeidsdeskundige kijk je naar het geheel van mens, werk en inkomen voor nu en in de toekomst. Welke mogelijkheden in werk zijn er? Wat is passend voor iemand rekening houdend met de beperkingen die er zijn? Welke functie past binnen de mogelijkheden die iemand heef? Hierbij wordt altijd gewerkt richting mogelijkheden en gaat het juist niet over onmogelijkheden.

De afwisseling van arbeidsdeskundige of verzuim- adviseur vind ik erg leuk en wil ik graag op deze manier voortzetten waarbij mijn P&O kennis vaak van pas komt.

Waar richt je je met name op binnen de Zevenster?

Het oppakken en terugdringen van verzuim door onder meer aandacht voor de verzuimende medewerker te hebben. Ook is het volgen van de stappen die voortkomen uit de Wet verbetering Poortwachter belangrijk. Daarnaast is het denken in mogelijkheden en ondersteunen van de verzuimbegeleiding met de leidinggevende van belang. Daarvoor bespreek ik met de medewerker hoe hij of zij weer terug kan keren in werk of bespreek ik preventieve mogelijkheden. Ik heb daarnaast veel contact met de arbodienst, waaronder de arbo-verpleegkundige en casemanager.

Hoe ervaar je het werken in de Zevenster?

Het is een aparte tijd om bij een organisatie zoals de Zevenster binnen te komen. Inmiddels komen de dossiers meer op orde en is er meer aandacht voor de verzuimende medewerker. Ik ervaar de Zevenster als een hele fijne organisatie vanwege de betrokkenheid, bevlogenheid en inzet van de collega’s. Het voelt als een warm welkom.

 

Geef een antwoord