Luca van Baaren - Zorghulp Nacht

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering geven we het woord aan Luca van Baaren.

Wie is Luca?

Luca van Baaren komt uit Bleiswijk, maar woont met zijn ouders sinds een paar jaar in Zevenhuizen. Hij is 22 jaar en heeft net zijn medische Bachelor afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Eind juni hoopt hij te beginnen met zijn coschappen, maar weet nog niet waar dat gaat plaatsvinden. De komende 3 jaar hoopt hij zijn studie af te ronden en dan is hij basisarts. Daarna kan hij zijn opleiding vervolgen met nog eens minstens 3 jaar om zich te specialiseren. Hij heeft nog geen idee wat dat precies gaat worden, orthopedie spreekt hem echter aan.

Werk

Luca werkt sinds 3 januari 2022 in de Zevenster en is voor 28 uur aangenomen voor de avond- en nachtdiensten. Dat hij dit heel serieus aanpakt is wel duidelijk, want hij heeft zijn hele slaapschema hierop aangepast. Dus ook wanneer hij niet hoeft te werken gaat hij rond 5 uur in de morgen naar bed en staat hij begin van de middag weer op. Dit bevalt hem uitstekend en zo heeft hij totaal geen last van vermoeidheid, wanneer hij een deze diensten werkt. Hij heeft eerder stage gelopen in een verzorgingshuis in Gouda en ook bij een huisarts in Hillegersberg.

Wat vindt hij van de Zevenster?

Zijn eerste indruk van de Zevenster is heel goed, iedereen is heel aardig en behulpzaam. Van tevoren was hem wel verteld dat de Zevenster is gehuisvest in een gedateerd gebouw, maar heel eerlijk vindt hij dat hier niets op aan te merken is. Zijn tip is dan ook dit niet aan nieuwe medewerkers te vertellen. Laten zij dit zelf ervaren, zodat zij hier blanco in staan.

Het enige wat hij als minpunt heeft ervaren is de hoogtedoorgang van de deuren: met zijn ruim 2 meter lengte moet hij bukken. Hij vindt het wel een groot voordeel dat de Zevenster slechts 3 minuutjes fietsen van zijn woonhuis is.

Wat zijn zijn hobby’s?

Zijn grote hobby is voetbal, hij speelt bij de SV Soccer Boys in Bleiswijk. Daarnaast mag hij graag gamen met zijn vrienden, die nu wat verder weg wonen door zijn verhuizing.

 

Geef een antwoord