Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering geven we het woord aan Karin Rijneveld.

Even voorstellen

Karin komt uit Moerkapelle, waar zij is geboren en getogen. Karin is getrouwd en heeft een dochter, zoon en twee kleindochters van 10 en 5 jaar oud.

Achtergrond Karin

Al bijna 20 jaar werkt Karin in de Zevenster. Op 6 januari 2003 is zij in dienst gekomen. Zij kwam hier via haar schoonzus Jolanda, die in de keuken werkt. Ze is weer gaan werken toen de kinderen wat ouder waren en vindt het nog steeds heel leuk in de Zevenster om te werken. De sociale contacten op de werkvloer zijn heel belangrijk voor haar.

Zij werkt nog steeds voor het team Huishouding, nu in de linnenkamer. Daarvoor werkte ze in de kamers van de bewoners en daarna in de algemene ruimtes. Daarnaast werkte zij vroeger ook vaak in het weekend in het restaurant en bediende bij verjaardagen, die toen nog uitgebreid gevierd werden. Zij vindt het eigenlijk nog steeds een gemis dat dit niet meer wordt gedaan. Ook heeft zij verschillende jaren in de OR gezeten.

Wat houdt haar werk in de linnenkamer in?

Allereerst wordt in de linnenkamer de kleding van de bewoners gewassen, gestreken, gemerkt en rondgebracht. Het bed- en tafellinnengoed, de keuken- en handdoeken worden weliswaar gehuurd en dus voor ons elders gewassen, maar worden wel weer door de linnenkamer verdeeld. Daarnaast wassen zij al het schoonmaakmateriaal (inclusief de schorten) en doen zij de was voor de kapsalon.

Ook zijn zij verantwoordelijk voor de uitgifte en inname van alle bedrijfskleding. Deze kleding wassen zij niet zelf, behalve de kleding voor de uitzendkrachten en de stagiairs. Die worden wel door de linnenkamer gewassen. Karin zorgt voor de registratie en de administratie, daarnaast bestelt zij de bedrijfskleding voor de medewerkers.

Hobby’s van Karin

Karin heeft veel hobby’s, zoals Diamond Painting, haken, puzzelen en samen met haar man vissen. Dat laatste vindt zij heel ontspannend. Spanje is hun favoriete vakantieland, deze zomer gaan ze met de hele familie naar Ibiza. Dit is een uitgestelde reis naar aanleiding van hun 25-jarig huwelijk. Ook is zij een paar jaar geleden samen met haar man in Florida, USA geweest. Dit was een prachtige ervaring. Ze willen nog graag een keer terug naar een ander deel van de USA.

Geef een antwoord