Een goed gesprek met Judith Pos
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorg- instelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Judith Pos, stagiair.

Wie is Judith Pos?

Ik ben 17 jaar en ik loop stage op de PG op de begane grond en werk als oproepkracht op de Somatiek. Thuis zijn wij met z’n drieën, mijn ouders en ik. Mijn oudere broer woont inmiddels op zichzelf. We wonen in Zevenhuizen en hebben twee katten, een aantal kippen en één haan. Van de kippen hebben we iedere dag heerlijke eieren. Ik houd van gezelligheid, heb een leuke vriendengroep en heb het naar mijn zin binnen de Zevenster.

Welke opleiding volg je?

Op het Albeda College in Capelle aan den IJssel, vlak bij het Alexandrium, volg ik een BOL-opleiding tot verpleegkundige niveau 4. Ik zit inmiddels in het tweede jaar. In mijn eerste jaar is door het coronavirus mijn stage niet doorgegaan. Nu loop ik, naast school, in plaats van een half jaar een heel jaar stage bij de Zevenster. Het verschil tussen stage en werken als oproepkracht is dat je bij de stage gelijk alles op de goede manier krijgt aangeleerd. Soms is dat weer anders dan op school. Ik wil graag alles wat ik heb geleerd zelf kunnen toepassen en dat daarna bespreken met de collega’s. Dat kan hier ook en dat vind ik fijn.

Hoe ben je bij de Zevenster terechtgekomen?

Mijn moeder werkt hier al langer. Na mijn middelbare schoolexamens gaf teamleidster Conny aan dat er nog mensen nodig waren bij Welzijn. Ik heb daar tijdens mijn vakanties gewerkt. Daarna startte mijn opleiding en toen tijdens de coronatijd mijn stage werd afgelast, kreeg ik een contract als zorghulp. In september ben ik gestart met mijn stage en als oproepkracht voor 5 uur. Dit voor twee weekenden in de maand en de vakanties. Per week loop ik 2 dagen stage. Daarnaast is er dan het schoolwerk van het tweede jaar.

Wat vind je het leukste aan je stage/werk?

Mijn stage is op de PG in de dagdiensten en ik werk op de Somatiek in de avonddiensten. Ik weet nog niet wat ik het leukst vind. Dat moet ik nog gaan ondervinden. De coronatijd was een bijzondere tijd en mijn eerste zorgindruk. Hierin werkte ik soms 32 uur naast school, maar deze tijd was voor iedereen pittig. Het werken in de zorg vind ik in ieder geval fijn.

Wat wil je nog kwijt?

De verpleegtechnische handelingen in de Zevenster zijn niet altijd hetzelfde dan wat je geleerd krijgt op school. Die verschillende manieren zijn leerzaam. Het is fijn dat je hier de ruimte en de begeleiding krijgt om je opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Ook vind ik de Zevenster warm en gezellig. De sfeer onder collega’s is goed en alles wordt duidelijk verteld.

Geef een antwoord