Een goed gesprek met... Hendrik Mellegers

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. Voor deze aflevering zijn we in gesprek gegaan met Hendrik Mellegers, voorzitter van onze Cliëntenraad.

Wie is Hendrik?

Hendrik Mellegers is de man van Rimke, zij woont bij ons in de Zevenster. Hendrik is de voorzitter van de Cliënten- raad van de Zevenster. Hij is 80 jaar en een echte Rotter- dammer. Sinds 1978 woont hij in Nieuwerkerk aan de IJssel. Samen met Rimke heeft hij sinds 1964 een slagerij gehad, waarin later ook hun dochter Kaja kwam werken. Ze zijn het bedrijf gestart in Spangen. In 1985 is de zaak verhuisd naar de Meent, de binnenstad van Rotterdam. Hier wordt de zaak nog steeds door Kaja gerund.

In 2009 besloot hij te stoppen met werken. Niet omdat hij het niet meer wilde, maar om voor Rimke te zorgen. De eerste 10 jaar hebben Rimke en Hendrik nog veel kunnen reizen, waar ze beiden erg van hebben genoten. Helaas werd de zorg steeds zwaarder en kon Rimke niet meer thuis wonen. Hendrik is 4 keer per week in de Zevenster, vaak vergezeld van een van zijn dochters of kleindochters. De familie Mellegers heeft heel bewust voor de Zevenster gekozen vanwege de persoonlijke verzorging en de gezellige sfeer in het huis.

Hendrik heeft naast zijn werk gelukkig altijd andere interesses gehad. Want het leven bestaat niet alleen uit werken, ondanks dat hij dit altijd met heel veel plezier heeft gedaan. Hij gaat nog steeds graag naar musea, uit eten en bezoekt concerten o.a. in de Doelen. Ook heeft hij tal van goede vrienden, die hem tot steun zijn.

De Cliëntenraad

Hendrik is door Carolien gevraagd om voor de Cliëntenraad als lid mee te draaien. Na een poosje en veel veranderingen was hij echter ineens voorzitter, wat niet echt op zijn verlanglijstje stond. Gelukkig krijgt de Cliëntenraad ondersteuning van Ruth Windhorst, zij heeft veel kennis van zaken van de bestuurlijke onderdelen.

Voorzitter zijn is een verantwoordelijke baan, je moet de ogen en oren van de bewoners zijn en er komt ook bestuurlijk nogal wat om de hoek kijken. De Cliëntenraad houdt regelmatig een vooroverleg onder het genot van hapje en een drankje. Dit komt de sfeer ten goede en zo wordt het gemakkelijker om onderwerpen te bespreken.

Leuk weetje

Als afsluiter een leuk weetje: Hendrik en Rimke hebben elkaar ontmoet bij de accordeonvereniging in Rotterdam, maar hebben na hun trouwen in 1964 nooit meer accordeon gespeeld.

Geef een antwoord