Een goed gesprek met... Gertine de Wit-Verduijn
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. Voor deze aflevering zijn we in gesprek gegaan met Medewerkster Keuken Gertine de Wit-Verduijn.

Wie is Gertine?

Gertine was op 1 februari 12 ½ jaar in dienst van de Zevenster. Zij is begonnen als Welzijnsassistente op de afdeling Gesloten PG, waar zij ongeveer 1 ½ jaar heeft gewerkt. Omdat Gertine opgeleid is als banketbakker en heel graag kookt heeft zij, toen er een interne vacature voor de keuken kwam, hierop gesolliciteerd en is direct aangenomen.

Zij heeft jaren als banketbakker gewerkt totdat zij moeder werd en geen oppas voor ’s ochtends vroeg had. Gertine heeft 2 dochters van resp. 31 en 27 jaar. Zij heeft ook een tijdje een taartenshop vanuit huis gehad, wat heel leuk om was te doen.

Wat vind je het leukst aan jouw werk?

Om er een feestje voor de bewoners van te maken en extra aandacht te schenken aan de maaltijden en deze mooi te serveren. Bij de gezamenlijke diners, die worden gehouden voor de bewoners met hun familie, helpt zij graag en vindt het leuk de menu’s te verzinnen. Verder maakt zij ook graag hapjes klaar, zoals gevulde eitjes. Lekkere toetjes maken is een van haar specialiteiten. Er is altijd reuring in het huis en het contact met de bewoners maakt dit werk zo leuk.

Wat zijn jouw hobby’s?

Mijn kleinzoon zegt ze direct spontaan. Vince is 3 jaar en zij past iedere woensdag op hem. Alleen is het nu een poos geleden aangezien Gertine een Hernia heeft gehad. Hiervoor is zij op 11 februari geopereerd en gaat het gelukkig weer veel beter met haar. Sinds kort is zij weer aan het opbouwen met het werk en knapt heel erg op.

Verder is zij lid van een wandelclub, die bestaat uit totaal 5 vriendinnen, waar zij voor de 15de keer een week in september mee op wandelvakantie gaat. Ze hebben al overal gewandeld zoals Engeland, Ierland, Slovenië, maar dit jaar blijven ze in Nederland en gaan ze naar Terschelling. Haar favoriete vakantieland is Spanje waar ze tot vorig jaar altijd kampeerde in een tent, maar nu overgestapt is naar het huren van een woning, wat erg goed bevalt.

Haar grootste hobby is koken, dat vind ze heerlijk ontspannend om te doen en altijd op zoek is naar nieuwe recepten in haar favoriete lectuur; kookboeken.

Bedankt voor het leuke gesprek!

Geef een antwoord