Eske Slingerland, WZB4 verpleegkundige

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. Voor deze aflevering zijn we in gesprek gegaan met WZB4 verpleegkundige Eske Slingerland.

Wie is Eske?

Na een stage van 10 weken is Eske in december 2018 bij ons in de Zevenster komen werken. Eske is 25 jaar, geboren en getogen in Moerkapelle waar zij nog woont. Op haar verjaardag 19 juni mogen jullie haar verassen. Haar zorgopleiding heeft Eske op het Hoornbeeck College in Rotterdam en Gouda gevolgd. Hoe zij deze opleiding heeft ervaart? Alleen maar lof en de aanbeveling waard.

Eske is sinds kort ook WZB4 verpleegkundige. Hoe ziet zij haar rol in deze functie? Zij is heel positief en vindt het onwijs leuk! De rol van een WZB4 is onder meer reviews maken. Door de reviews kan het team zien waar er nog aan gewerkt moet worden, wat beter kan en wat al goed gaat.

Wat is er op dit moment veranderd in de zorg?

In plaats dat een team wordt aangestuurd door teamleiders zijn de teams tegenwoordig zelf organiserend. Dit houdt in dat je met je team zelf beslist, ideeën doorspreekt met elkaar en oplossingen zoekt bij problemen. Ook wordt er door de planners in het team zelf geroosterd. Het kan een team dus echt veel sterker maken.

Wat is jouw toekomstbeeld over de zorg?

Dat er nog meer open afdelingen zijn in de zorg, wat nu al goed in gang is gezet door de Wet Zorg en Dwang. Dat wij als team de kwaliteit verbeteren van de zorg en het welzijn voor onze bewoners en persoonsgerichter werken. Om dit te bereiken moet je eerst de bewoners goed leren kennen en dus weten waar ze van houden. Wat is bijvoorbeeld hun muzikale smaak, wat vinden ze lekker, wat ze vinden leuk om te doen etc. Ook wordt de familie gevraagd om een verhaal te schrijven over hun naaste wat heel waardevol is om iemand te leren kennen.

Het is heel erg belangrijk om de persoon te blijven zien en die centraal te plaatsen. Door het hele team wordt bij inhuizing van een nieuwe bewoner de overdracht gelezen. Door middel van het familienet wordt de familie mee- genomen in de belevenissen van onze bewoners, zodat zij weten welke activiteiten er allemaal worden gedaan.

Een van de laatste verbeterpunten is dat we ook niet meer spreken over opname maar over verhuizing want dat is het tenslotte. Ook zijn we gestart met huisbezoeken van toekomstige bewoners wat heel positief wordt ontvangen. De wensboom is ook zo’n prachtig middel om de bewoner beter te leren kennen en het belangrijkste natuurlijk om de wensen te vervullen, hoe mooi is dat.

Wat zijn jouw hobby’s?

Fitness, fotograferen, filmen met de drone (zie onderstaande foto van de Zevenster) en met vrienden gezellig op terras zitten, want Eske is een echt gezelligheidsmens en het zonnetje in huis. Haar favoriete vakantie- bestemming is Griekenland, waar zij al op de volgende eilanden is geweest; Kreta, Zakynthos, Rhodos en Simi.

Mijn levensmotto? Laten we ten allen tijde mensen als mens blijven zien!

Dronefoto Eske Slingerland

Geef een antwoord