Een goed gesprek met de heer Druijff
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. Voor deze aflevering zijn we in gesprek gegaan met onze bewoner de heer Druijff.

De heer Druijff woont al 10 jaar in de Zevenster op kamer 402 en heeft het hier prima naar zijn zin. Het is trouwens een gezellige kamer met een paar tegeltjeswijsheden aan de muur en prachtige borduurwerken gemaakt nog door zijn vrouw.

Hij vertelt dat hij altijd ’s-ochtends koffie gaat drinken in het restaurant, maar wel altijd op zijn kamer eet. Hij was al ruime tijd, voordat hij in de Zevenster kwam wonen, gewend om alleen te eten en kookte indertijd ook zelf. Hij vindt het prima om alleen te eten, maar heeft wel genoten van het Nieuwjaarsdiner met elkaar een paar weken geleden.

Hij vindt het niet nodig om op de foto te gaan, terwijl hij er toch goed uitziet, dus vandaar een van de spreuken van zijn kamer op de foto gezet. Trouwens over spreuken gesproken hij heeft mij nog wel een wijze spreuk meegegeven: Tegenwoordige heeft iedereen het erg druk en is er weinig tijd voor elkaar, maar hij zegt en terecht vind ik; “Tijd moet je maken voor elkaar”.

Hij doet ook regelmatig mee met de activiteiten in het huis zoals bingo en hij komt ook graag naar de optredens. Want je moet zelf het initiatief nemen om het naar je zin te hebben vindt hij en dat lukt hem prima. Verder puzzelt hij graag en kijkt af en toe een quiz op de TV.

Tot voor kort wandelde hij nog regelmatig zijn rondje, nu even niet, maar als het weer wat warmer wordt hoopt hij dit op te pakken. Want hij is en blijft een buitenmens, hij heeft ook vroeger veel buiten gewerkt.

Op mijn vraag wat zijn verste reis is die hij ooit heeft gemaakt hoeft hij niet lang na te denken dat was naar zijn broer in Kaapstad, Zuid Afrika. Al weer ruim 30 jaar geleden, maar dat het er prachtig was weet hij nog goed.

Op mijn vraag of hij nog tips heeft voor de Zevenster, zegt hij van niet, want als er iets is zegt hij dit altijd direct, dat is wel zo handig. Het is duidelijk dat de heer Druijff zijn eigen regie heeft behouden.

Bedankt voor het prettige gesprek!

Geef een antwoord