Een goed gesprek met Cortine Gerritsen

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorg- instelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Cortine Gerritsen, verzorgende IG en in opleiding tot EVV-er.

Vertel iets over jezelf

Mijn naam Cortine Gerritsen. Ik ben 30 jaar en woon samen in Zwijndrecht sinds 1 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Zevenhuizen. Via een tussenstap in Gouda ben ik in Zwijndrecht terecht gekomen. In mijn vrije tijd speel ik volleybal en ga ik graag op stap met vrienden en familie.

Hoe lang werk je al bij de Zevenster?

Ik werk al heel lang in de Zevenster. In 2005 ben ik als stagiaire begonnen. Daarna bleef ik er in de weekenden werken toen ik de opleiding tot doktersassistente volgde. Ik twijfelde alleen of ik wel echt wilde werken als doktersassistente. Ik ben toen gaan solliciteren in de Zevenster en werk er nu nog steeds met veel plezier. In 2008 heb ik de opleiding Verzorgende IG afgerond en inmiddels werk ik alweer een aantal jaar met veel plezier op de gesloten PG. Vorig jaar was ik 12,5 jaar in dienst!

Hoe ben je tot deze beroepskeuze gekomen?

Als kind wist ik al dat ik de zorg in wilde. Ik wist alleen nog niet in welke sector. Mijn oma was nog maar 55 jaar oud toen ze de diagnose Alzheimer kreeg. Een aantal jaar later verhuisde ze naar de Zevenster, naar de gesloten PG afdeling. Ik ben mij vanaf toen in de ziekte gaan verdiepen en kreeg er interesse in. Ik heb ook in andere sectoren stage gelopen, om te weten hoe dat was, maar toch sprak dit ziektebeeld en deze mensen mij het meeste aan.

Ik heb er dus heel bewust voor gekozen met ouderen te werken die lijden aan dementie. Ik werk hier inmiddels best al lang met deze doelgroep. Ik heb ook op Somatiek gewerkt, maar toch trekt de PG mij meer. Gelukkig mocht ik en kon ik destijds de overstap maken naar PG. Wat ik leuk vind aan dit werk is dat je een band opbouwt met de bewoners. Je weet op een gegeven moment hoe je met iemand om moet gaan.

Je volgt de opleiding tot EVV-er, wat was daarvoor voor jou de reden?

Sinds dit jaar volg ik inderdaad de opleiding tot EVV-er (Eerste Verantwoordelijke Verzorgende). Al langere tijd voeren wij de taken van de eerste contactverzorgende uit. De taken van de EVV-er maken daar onderdeel van uit, we hebben daar alleen nooit de opleiding voor gedaan. Ik heb daar wel altijd interesse in gehad. Nu kwam de kans voorbij, en heb ik er gelijk op gesolliciteerd. Dit nadat ik ook de GVP-opleiding (Gespecialiseerd Verzorgende Psychotherapie) vorig jaar heb afgerond.

Wat vind je van de opleiding?

De EVV opleiding is in juni van dit jaar gestart en ik vind het erg leuk. Fijn is dat het in de Zevenster gegeven wordt. De docenten zijn prettig. We leren gesprekvaardig- heden en er is veel herkenning met de praktijk. Ook leren we leiding te nemen in het MDO (Multi Disciplinair Overleg), aan de anamnese beter invulling te geven en zijn we bezig met een verbeterplan voor de organisatie. Daarnaast krijgen we tips en handvaten voor de communicatie met familie. Het doel is dat we alles leren wat om de bewoners heen geregeld moet worden. Het is wel veel, we moeten opdrachten maken die je zowel thuis als op de afdeling moet uitvoeren. Dit vraagt veel tijd, zeker bij mijn 36-urige werkweek. De opleiding duurt net iets korter dan jaar.

Wat vind je van de Zevenster?

Ik vind het erg goed dat de Zevenster investeert in het EVV-er schap. Ook ben ik blij dat er zoveel opleidings- mogelijkheden zijn. Het enige jammere is dat er de afgelopen periode collega’s zijn vertrokken. Het goede opleidingsklimaat heeft dit niet tegen kunnen houden. Landelijk is er een tekort aan collega’s en dat merken wij nu ook. Ik hoop dat er snel nieuwe collega’s komen!

Geef een antwoord