Een goed gesprek met Bram Troost

Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering geven we het woord aan cliëntenvertrouwenspersoon Bram Troost.

Vertel iets over jezelf

Ik ben 66 jaar jong en al bijna 35 jaar werkzaam in de zorgsector in diverse interim functies. Geboren in Friesland als vierde kind in een domineesgezin, waardoor we vaak verhuisden. Mijn jeugdjaren heb ik doorgebracht in Amsterdam en Rotterdam. In 1979 ben ik getrouwd en woon nu al 42 jaar met mijn vrouw in het Groene Hart. Korteraar is mijn woonplaats, wat het platteland van deze streek is, en mijn buren zijn een varkensboer en een manege. Ondanks de pensioengerechtigde leeftijd werk ik nog steeds 40 uur per week voor diverse zorgorganisaties, met name in verpleeghuisomgevingen en GGZ instellingen.

Hoe ben je bij de Zevenster terechtgekomen? 

Ik ben nu cliëntenvertrouwenspersoon in de Zevenster, maar ik heb enkele jaren geleden al bij de Zevenster gewerkt als manager zorg. Aansluitend ben ik als interim naar de volgende opdracht gegaan. Daarna ben ik door de bestuurder van de Zevenster gevraagd voor mijn huidige functie. Omdat ik al voor meerdere organisaties de rol als cliëntenvertrouwenspersoon en/of als klachtenfunctionaris heb bekleed wilde ik deze functie heel graag vervullen.

Wat houdt jouw functie in?

De functie behelst met name er voor de cliënt te zijn. Daar waar de cliënt de zaken niet direct aan een medewerker of aan de organisatie wil voorleggen, maar dit aan iemand van buiten de organisatie in vertrouwen kenbaar wil maken. Ik heb dan ook een absolute geheimhoudingsplicht. Als cliëntenvertrouwenspersoon vind ik het ook belangrijk om dicht bij de cliënt te staan en langs te komen als hij of zij dit wenst. Oftewel ik ben een mensen mens en kom ik liever langs, dan dat ik een gesprek telefonisch of per e-mail voer. Vaak kan ik ook klachten voorkomen door goed te luisteren en in samenspraak met de cliënt te gaan zoeken naar een oplossing of samen met de cliënt het bespreekbaar maken bij iemand binnen de organisatie.

Wat zijn jouw hobby’s?

Mijn hobby’s zijn motorrijden op mijn Harley Davidson (1500 CC) waar ik voornamelijk tochtjes in de Benelux mee maak in kleine groepjes. Ook is het rijden op een vrachtwagen een hobby van mij, dit doe ik een paar keer per jaar. Dan rijd ik met bloemen naar Oostenrijk en het geld wat ik hiermee verdien gaat naar een goed doel. Verder speel ik sinds kort basgitaar.

Mijn favoriete vakantieland is Italië, de Piëmont. Ik ben thuis degene die meestal kook, wat ook mijn hobby is. Het zal jullie niet verbazen dat Italiaanse gerechten wel onze favoriet zijn.

Heeft u vragen of wilt u zaken met mij bespreken? Aarzel niet en stuur een email of bel mij even.

E-mail: bram@troost.ws en telefoon: 06 – 53 63 25 83

Geef een antwoord