Een goed gesprek met Camiel Hoek
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorg- instelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Camiel Hoek, onze bestuurder a.i.

Wie is Camiel Hoek?

Sinds 20 juli 2020 ben ik aangetreden als bestuurder ad interim bij de Zevenster. Ik werk voor een advies & interim organisatie in Den Haag: Derksen en Drolsbach. Ik heb de afgelopen jaren vele organisaties geholpen in structuur- en kwaliteitsverbeteringen. Ik ben bijvoorbeeld bestuurder geweest bij stichting Orion (gehandicaptenzorg).

Na veelal voor grotere overheidsorganisaties te hebben gewerkt, heb ik er een paar jaar geleden voor gekozen om mij in te zetten voor zorgorganisaties. Ik merk in de zorg meer bevlogenheid, passie en trots. Het geeft mij voldoening om goede zorg verder te kunnen helpen.

Ik woon in Den Haag en ben getrouwd met Floor. In mijn vrije tijd sport ik graag, waaronder squash en beachtennis. Ook speel ik (helaas te weinig) gitaar en heb ik een passie voor koken.

Hoe ben je bij de Zevenster terechtgekomen?

In 2018 ben ik al eens werkzaam geweest voor de Zevenster. Er was op dat moment een samenwerkingsrelatie met de stichting IJsselmonde-Oost en Orion op het gebied van bedrijfsvoering. Daarna heb ik als bestuurder van de stichting Orion veel contact gehad met de Zevenster. De afgelopen maanden ben ik betrokken geweest als adviseur van het bestuur. In deze periode heb ik al zeer prettig samengewerkt met de Ondernemingsraad, de Cliëntenraad, het Managementteam en de Raad van Toezicht.

Wat is je eerste indruk van de Zevenster?

De Zevenster is voor mij een organisatie met ontzettend betrokken personeel voor de dagelijkse zorg en verzorgingsbehoefte van de bewoners. De zorg die verleend wordt is liefdevol en respectvol en gericht op de persoon. Het is een organisatie die ook in de zware tijden, zoals de coronaperiode, zich van zijn beste kant heeft laten zien.

Dit alles dankzij de dagelijkse inzet van het personeel! Zowel in de directe zorg als in de ondersteuning en de bedrijfsvoering. Daarnaast zie ik een aantal onderwerpen die we verder kunnen ontwikkelen om zodoende nog betere zorg te leveren, zoals de huisvesting, de faciliteiten en scholing van het personeel.

Wat voor soort bestuurder ben jij?

Ik geloof in besturen op basis van vertrouwen en bijsturen wanneer dit nodig is. Ik werk het liefst met een aantal basisafspraken en helderheid in de verantwoordelijkheidsverdeling. Waarbij de medewerker die verantwoordelijk is ook de mogelijkheid krijgt om deze verantwoordelijkheid waar te maken. Ik vind het belangrijk om resultaten te behalen die direct en concreet zichtbaar zijn in onze dagelijkse praktijk.

Wat wil je nog meegeven?

Goede zorgverlening begint met goed personeel, zowel in de directe zorgverlening als in de ondersteuning en de bedrijfsvoering. Het leefplezier van de bewoners van de Zevenster is daarbij het uitgangspunt voor de persoonsgerichte zorg. De zorg gericht vanuit wat er kan en niet alleen vanuit wat niet kan.

Samen maken we de Zevenster nog beter.

 

 

Geef een antwoord