Een goed gesprek met... Anniek Peelen
Bij de Zevenster draait de zorg om mensen. Om onze bewoners en hun familie en mantelzorgers, onze medewerkers, onze vrijwilligers en behandeldiensten. In de serie ‘Een goed gesprek met…’ willen wij u graag met deze mensen laten kennismaken en u meer inzicht geven in het reilen en zeilen van onze zorginstelling. In deze aflevering hebben wij een goed gesprek met Anniek Peelen, onze nieuwe bestuurssecretaris.

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Anniek Peelen en ik ben geboren en getogen in Lemmer in Friesland. Sinds 2001 woon ik in Rotterdam. Ik ben getrouwd met Mathijs en moeder van drie dochters die allemaal op de basisschool zitten. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op Leonidas, de hockeyvereniging van mijn dochters. Verder houd ik van reizen en dan met name naar Spanje. Een paar jaar geleden heb ik een taalcursus Spaans gevolgd en dat moet je toch bijhouden. Daarnaast houd ik van de Spaanse cultuur en het eten.

Hoe lang werk je al bij de Zevenster?

Ik werk sinds 20 mei bij de Zevenster. Nog maar heel kort dus. Daarvoor werkte ik in het Maasstad Ziekenhuis.

Wat is je achtergrond in de gezondheidszorg?

Toen ik een jaar of 12 was, wist ik dat ik in de gezondheidszorg wilde werken, als huisarts. Toen ik niet werd ingeloot voor Geneeskunde ben ik Beleid en Management Gezondheidszorg gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze studie ben ik gaan doen, omdat een zeer bevlogen bestuurssecretaris vertelde dat zij met die studie haar huidige baan had. Ik werd enorm enthousiast van haar verhaal. Dat wilde ik ook!

Toen ik in 2005 afstudeerde, kon ik niet meteen aan de slag als bestuurssecretaris. Ik ben begonnen als kwaliteitsfunctionaris bij Delta Psychiatrisch Centrum in Poortugaal. Daarna heb ik als consultant gewerkt voor meerdere GGZ-instellingen. 9 jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om als bestuurstrainee aan de slag te gaan in het Erasmus MC. In deze functie kreeg ik de kans mij in de praktijk te ontwikkelen tot bestuurssecretaris. 6 jaar geleden was het dan zover, ik startte toen als bestuurssecretaris in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid.

Hoe ben je bij de Zevenster terecht gekomen? 

De functie in het Maasstad Ziekenhuis was en is geweldig, maar ik wilde meer zien van de gezondheidszorg. De ouderenzorg kende ik nog niet, dus ging ik actief daarnaar op zoek. Toen ik de vacature bij de Zevenster zag, wist ik dat ik moest reageren en met succes!

Wat houdt jouw functie in?

Als bestuurssecretaris werk ik direct voor de bestuurder, dus voor Wim Ansen. Ik ben zijn rechterhand en wil zoveel mogelijk werk voor hem voorbereiden of overnemen. Ik houd mij bezig met de besluitvorming in huis, met de projecten die lopen en houd openstaande acties van/voor Wim in de gaten. Wat ik belangrijk vind is dat wij, als management, ervoor kunnen zorgen, dat dat wat echt belangrijk is geen last heeft van wat er om ons heen gebeurt. Dus dat de aandacht echt uit kan gaan naar het verlenen van zorg. Want dat is waarom we hier zijn. De kwalitatief beste en meest aandachtsvolle zorg verlenen aan onze bewoners. Het management, en daarmee ook ik, moeten dit mogelijk maken.

Wat vind je van de Zevenster?

De Zevenster is een warme organisatie. Heel gastvrij en open. Zo leuk dat iedereen elkaar hier kent en elkaar ook begroet. Het voelt echt als een warm nest waar ik onderdeel van mag uitmaken. Ik kijk uit naar de bezoekjes die ik wil brengen aan de afdelingen, zodat ik weet voor wie en wat ik het doe.

Met wie werk je samen?

Ik werk nauw samen met Wim, Karin, Cora en Conny. Nu noem ik vast een aantal mensen niet, waar ik ook veel mee te maken ga krijgen, maar voor nu, na één week, zijn dit de mensen met wie ik voornamelijk heb gesproken.

Geef een antwoord