duofiets bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Fietsen is een activiteit die ouderen vaak al van oudsher kennen. Het samen beleven en genieten van de buitenlucht, de natuur en het gezellige contact met elkaar op de fiets is van onschatbare waarde. Voor ouderen die niet meer of moeilijk zelfstandig kunnen fietsen, heeft de Zevenster de beschikking over een duofiets. De duofiets is een driewieltandem waarbij gebruikers naast elkaar zitten. Hierdoor hebben beide personen goed zicht en kunnen ze goed met elkaar communiceren. De fiets heeft een lage instap zodat men makkelijk op de fiets plaatsneemt. Op de duofiets is ruimte voor een bestuurder (bijvoorbeeld een familielid of vrijwilliger) en een bijrijder.

Sinds 2 maanden is onze duofiets voorzien van trapondersteuning. Dit maakt het samen fietsen een stuk makkelijker. Bewoners en klanten van onze thuiszorg kunnen, onder begeleiding van een familielid of een vrijwilliger, gratis gebruik maken van de duofiets. Overige gebruikers kunnen de duofiets tegen een geringe vergoeding van € 7,50 per 1,5 uur reserveren. Om het gebruik van de duofiets te stimuleren kan de duofiets nu ook tot 24 uur van tevoren online gereserveerd worden. Alleen voor het reserveren van de duofiets op een zaterdag of zondag moet u nog wel om logistieke redenen telefonisch reserveren. Voorafgaand aan het gebruik van de duofiets, krijgt u nog een instructie hoe de fiets precies werkt.

Wilt u er samen met uw familielid lekker op uit in de natuur? Of wilt u dat onder begeleiding van een vrijwilliger (laten) doen? Maak dan snel online een reservering!

Tip: we hebben een paar leuke kant en klare fietsroutes inclusief tijdsindicatie klaarliggen die men vanuit de Zevenster kan fietsen!

Geef een antwoord