Duo-fiets heeft trapondersteuning!
Bewoners van de Zevenster kunnen sinds afgelopen maand genieten van een fietstocht in de buitenlucht dankzij trapondersteuning die op de al aanwezige duo-fiets is geïnstalleerd. Wij hebben al enkele jaren de beschikking over de huidige duofiets. Toch werd hier in verhouding weinig gebruik van gemaakt. Een belangrijke reden hiervoor was het ontbreken van een trapondersteuning. Het fietsen voor twee personen kan namelijk behoorlijk vermoeiend zijn. Hierdoor was het vinden van vrijwilligers ook vaak lastig. Het plaatsen van een accu op de fiets is een kostbare operatie, maar gelukkig heeft de Zevenster onlangs een paar donaties gekregen waardoor het mogelijk was om de accu te monteren! Onze dank hiervoor is groot!

Samen genieten in de buitenlucht

In de Zevenster wordt bewegen voor ouderen erg belangrijk gevonden. Fietsen is een activiteit die ouderen vaak al van oudsher kennen. Het samen beleven en genieten van de buitenlucht, de natuur en het gezellige contact met elkaar op de fiets is van onschatbare waarde. De heer Immerzeel, zelf een groot fietsliefhebber, gaat met mooi weer graag elke week fietsen met zijn moeder. Hij heeft zich georiënteerd op de mogelijkheden om de accu er op te zetten.  Fietsenwinkel Reijneveld in Moerkapelle bleek hiervoor de benodigde kennis en ervaring huis te hebben. De heer Immerzeel heeft er inmiddels ook voor gezorgd dat er een paar leuke kant en klare fietsroutes inclusief tijdsindicatie klaarliggen die men vanuit de Zevenster kan fietsen.

Hoe werkt de duo-fiets

Ouderen kunnen met een familielid of met een vrijwilliger gaan fietsen. Iedere begeleider die met de duofiets op pad wil krijgt eerst een keer een fietsinstructie. ‘Het is niet moeilijk, maar wel belangrijk om goed voorbereid om pad te gaan’, zegt Cora Heppe, Coördinator Welzijn. Dankzij deze trapondersteuning denken we een stormvloed aan aanvragen van bewoners te krijgen, denkt Cora, daarom zijn nieuwe fietsvrijwilligers van harte welkom!  En wat is er niet heerlijker dan iemand een heerlijke sportieve dag buitenlucht te bezorgen. Samen fietsen is een waar feestje!

Geïnteresseerden om als vrijwilligers met de duofiets te fietsen? U kunt contact opnemen met Cora Heppe telefoonnummer 0180 637275 of per mail  cheppe@de7ster.nl, Leliestraat

Geef een antwoord