Braintrainer officieel in gebruik - bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Afgelopen maand is in de Zevenster de Braintrainer officieel in gebruik genomen. De Braintrainer is een soort computerprogramma dat iedere bewoner van de Zevenster een uitdaging geeft om hier mee te spelen. Het programma kan elke oudere een aangepast programma aanbieden. Zo kan het programma eerst met wat makkelijke vragen beginnen en binnen 4 minuten de moeilijkheidsgraad verhogen.

Mogelijkheden Briantrainer

Op de Braintrainer zijn diverse spelen geïnstalleerd. Zo is het mogelijk om quizvragen te beantwoorden op het gebied van algemene kennis of muziekkennis. Maar ook puzzels en sudoku’s behoren tot de mogelijkheden. De Braintrainer is leuk om individueel te gebruiken, maar er kan ook prima met een groepje op gespeeld worden. Er kunnen zelfs persoonlijke quizzen op gedownload worden met eigen foto’s en quizvragen.

Met dank aan

De komst van de Braintrainer is mogelijk gemaakt door een flinke persoonlijke gift van een  cliënt, een fikse bijdrage van de Stichting Vrienden van de Zevenster, de opbrengst van de herfstfair en een aanvraag van een premieplan. Namens de bewoners van de Zevenster: Hartelijk dank voor deze bijdragen!

Gebruik Braintrainer

De Braintrainer zal door middel van een rooster op de verschillende huiskamers en woningen te gebruiken zijn. Hierbij zal Team Welzijn in de huiskamers regelmatig even uitleg geven over het gebruik ervan.

Nog een tip voor iedereen die de Braintrainer wil gebruiken met de bewoners: hoe goed bedoeld ook; laat de Braintrainer geen test worden zodat u kan zien wat de bewoner nog steeds weet. Het doel van de Braintrainer is om de hersenen te stimuleren en niet om een cijfer te halen. Het programma geeft daarom ook geen cijfer aan het eind van een spel. Plezier om te spelen staat voorop. Als bewoners voelen dat zij getest worden, dan kan het zijn dat zij angst om te falen krijgen en zij minder plezier aan de Briantrainer gaan ervaren.

Braintrainer officieel in gebruik - bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster
Braintrainer officieel in gebruik - bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster
Braintrainer officieel in gebruik - bij Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster
1 Reactie
  1. Wat leuk.
    Ik weet zeker dat mijn vader dit wel heel leuk vind om hier iets mee te doen!

Geef een antwoord