Thuis wonen met dementie met thuiszorg van Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster

Wanneer uw naaste dementie heeft, is het belangrijk om op een goede manier met deze ziekte om te gaan. Hoe kunt u de persoon met dementie het beste benaderen? Hoe kunt u omgaan met dementie? En wat kunt u beter niet doen? Tijdens onze informatieavond over dementie op 13 september krijgt u onder meer handvatten aangereikt voor een nieuwe manier van communiceren en het toepassen van omgevingszorg.

Lezing en workshop dementie

Tijdens de bijeenkomst staat een lezing en een workshop over omgaan met dementie door Jos Cuijten centraal. Jos Cuijten is sinds 1995 actief als trainer in de ouderenzorg. Inmiddels heeft zij zich gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein en in omgevingszorg voor mensen met dementie. Haar vermogen tot nabootsen van levensechte praktijksituaties geven de lezingen en trainingen een extra dynamiek. Tijdens onze informatieavond zal Jos de volgende lezing en workshop verzorgen:

Gezonde hersenen versus beschadigde hersenen in de praktijk (lezing)

&

Kijken door de ogen van de dementerende (workshop)

Door mijn bekendheid met wat er speelt in de zorginstellingen zijn de observaties en de nagebootste situaties realistisch en voor de deelnemers direct herkenbaar. Zodra zij het effect zien van de handvatten die zij aangereikt krijgen, raakt men enthousiast en gemotiveerd een nieuwe manier van communiceren en omgevingszorg toe te passen. In korte tijd is het rendement groot”.

Jos Cuijten

Sponsoractie Tandem

Op deze avond zal ook de casemanager vanuit Tandem (Transmurale Attentie Naast Dementie) aanwezig zijn. Samen met andere zorgorganisaties draagt de Zevenster al 5 jaar bij aan het bestaan van TANDEM. Een team van Tandem gaat op 22 en 23 september 2018 de vergeet-mij-niet-route van 2bike4alzheimer fietsen. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor dementie en geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Tandem is nog op zoek naar sponsoren!

Aanvang en locatie informatieavond dementie

De informatieavond over dementie start om 18.30 uur in ons restaurant en duurt tot circa 22.00 uur. U bent van harte welkom, de toegang is gratis. Meer informatie over Jos Cuijten en de workshop vindt u in dit artikel uit de Volkskrant.

Geef een antwoord