12 mei Dag van de Verpleging
Ter herinnering aan de geboortedag van Florence Nightingale (12 mei 1820) vieren we vrijdag internationaal de ’Dag van de verpleging’. Een dag met extra aandacht voor alle mensen die met hart en ziel dagelijks zorg bieden aan de duizenden patiënten in ziekenhuizen, verzorgingshuizen of bij particulieren.

Ook wij willen hier graag vandaag even bij stilstaan en een welverdiende pluim geven voor het waardevolle werk dat al onze hardwerkende zorgmedewerkers elke dag opnieuw uitvoeren. En onze waardering uitspreken over hun bevlogenheid en passie waarmee ze hun beroep uitoefenen. En dit doen wij niet alleen voor medewerkers die met hun handen aan het bed staan of thuiszorg bieden, maar ook voor medewerkers die dagelijks zorgen voor verse maaltijden voor onze bewoners. Voor de medewerkers die leuke activiteiten organiseren voor bewoners en van elke dag een feestje maken. Voor de artsen en therapeuten. Voor de medewerkers die iedereen ontvangen met een lach. Voor de medewerkers in de schoonmaak, die zorgen voor een opgeruimde omgeving. Voor de medewerkers van de Technische Dienst, die ervoor zorgen dat ons verzorgingshuis op orde is. Voor onze logistieke medewerkers, die ervoor zorgen dat alle spullen op de goede plek komen. Voor de medewerkers die vanachter hun computer ondersteuning bieden als dat nodig is. En voor al die andere medewerkers die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan onze de toegewijde en liefdevolle zorg voor ouderen die de Zevenster biedt. Wij zijn hier enorm trots op en waarderen dit elke dag. Maar vandaag, op 12 mei, nog een beetje extra

#ikwaardeerje

Achtergrond Dag van de verpleging

Florence Nightingale (1820-1910) staat symbool voor het beroep van verpleegkundige en wordt ook wel aangeduid als de ’dame met de lamp’. Tijdens de Krimoorlog (1853-1856) deed ze, met in haar hand een lantaarn, nachtelijke rondes langs gewonden en patiënten. Ze verzorgde veel arme zieken en verzamelde ook veel kennis over allerhande verwondingen en ziektes.

De Dag van de Verpleging bestaat sinds 1965, waarbij aandacht is voor de werving van personeel, de rol van de verpleging in de samenleving en voor motivatie/beroepstrots. op deze dag even extra bewust stil te staan bij het waardevolle werk dat al die hardwerkende zorgmedewerkers iedere dag opnieuw doen.

Geef een antwoord